Deze maaltijdsoep uit Vietnam wordt steeds populairder
Correct uitspreken lukt vaak nog niet, maar populair is-ie in ieder geval wel. Phở, een Vietnamese goedgevulde maaltijdsoep wordt in de Randstad in overvloed naar binnen geslurpt.
Vietnamees-Frans-Chinees
Pho is een gerecht dat door de aanwezigheid van verschillende culturen is ontstaan. Rundvlees werd populair door de kolonisatie van de Fransen. De Chinezen namen de platte noedels mee en samen met lokale smaakmakers ontstond zo aan het begin van de 20e eeuw het beroemde noedelgerecht.
Pho bac vs pho nam
Er wordt flink gediscussieerd over waar de soep precies is ontstaan. We weten in ieder geval dat het gerecht voor het eerst gegeten werd in Noord-Vietnam en het later, nadat het land werd op gesplitst, werd meegenomen met migranten naar het Zuiden. Daarom zijn er ook twee verschillende soorten pho. De noordelijke, authentieke pho bac met platte noedels en de zuidelijke pho nam die iets zoeter is van smaak en is gevuld met dunnere noedels.
Benieuwd hoe je de popuaire pho zelf maakt? Bekijk mijn video of ga direct naar het recept op deze site: https://travelandfoodblog.nl/phobo/
Bron: https://www.24kitchen.nl/populair/deze-vullende-maaltijdsoep-razend-populair