Selecteer een pagina

Boek je accommodatie in het mooie Ha Long Bay in Vietnam hier

 

Booking.com

Pho Bo uit Vietnam

 

Vietnamese-Pho-Bo
Pho-Bo-uit-Vietnam

Vietnamese Pho Bo

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten. Officieel refereert het woord Pho direct aan de rijstnoedels die gebruikt worden voor het gerecht. De kruidige bouillon wordt in een kom over deze noedels gegoten die tevens is gevuld met kraakverse groenten en mals rundvlees. Als garnering gaat er een flinke hoeveelheid verse munt, koriander en rode peperringetjes over, en voilà, de heerlijke kom Pho Bo is klaar!
Keuken Aziatisch, Vietnamees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbouillonblokjes of 2 liter bouillon van runderbotten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • Vissaus
  • 200 gram rijstnoedels
  • 250 gram taugé
  • 300 gram entrecote, biefstuk of ossenhaas
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • 4 bosuien
  • Rawit pepers of rode peper
  • 1 limoen
  • Gebakken uitjes

Instructies
 

Methode 1. Met bouillon getrokken van runderbotten

Methode 2. Met bouillon van runderbouillonblokjes

  • Maak 2 liter bouillon van m.b.v. 4 runderbouillonblokjes.

Pho Bo maken

  • Breng 2 liter bottenbouillon óf 2 liter bouillon van bouillonblokjes aan de kook.
    Snipper 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook en een stukje gember van ± 2 cm heel fijn. Voeg toe aan de bouillon.
    Voeg 3 steranijsjes en kaneelstokje toe. Kneus 4 kaffir limoenblaadjes met je handen en gooi in de pan. Voeg een flinke scheut vissaus toe. Draai de hittebron lager en laat de bouillon een half uur rustig pruttelen.
  • Kook 1 liter water in de waterkoker. Giet het gekookte water over 200 gram rijstnoedels en laat 5 minuten. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze af met kraanwater. (Dit voorkomt plakken). Laat de noedels uitlekken in de vergiet.
  • Doe een kwart van de uitgelekte noedels in een kom. Leg er een handje taugé bovenop.
    Snij de entrecote, biefstuk of ossenhaas in dunne plakjes en leg een kwart daarvan op de taugé. Voeg verse blaadjes munt en koriander toe. Snij een bosui en een rawit peper (of rode peper) in ringetjes en strooi erover. Snij een limoen in partjes en leg een partje limoen in de kom.
    Giet de hete bouillon over de inhoud van de kom. Garneer eventueel met gebakken uitjes.

Video

Trefwoord Noedelsoep

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Authentieke Vietnamese Pho Bo