Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise Panang Chicken Curry

Thaise-Panang-Chicken-Curry
Thai-Panang-Chicken-Curry

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde pepers of als je sneller aan tafel wilt, gebruik dan een pot currypasta van de toko. Je kunt ook de currypasta van te voren maken en in delen invriezen. Dan heb je altijd verse currypasta bij de hand.Maar wat je ook doet. Deze Panang Curry smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Panang Curry Pasta

  • 10 gedroogde chilipepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje galanga (laos)
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 2 tl trassie of gedroogde garnalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 handje pinda's
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Panang Chicken Curry

  • Pandan rijst
  • 6 kippendijen
  • Witte peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 rode paprika
  • 1 blik babymais
  • (Eventueel) melk
  • Oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • 1 limoenblaadje

Instructies
 

Panang Curry Pasta maken

  • Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel wilt gebruiken, kun je onderstaande stappen overslaan en meteen naar de Panang Chicken Curry bereiden gaan.
  • Giet over 10 gedroogde chilipepers gekookt water en laat de pepers even weken.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen, 4 teentjes knoflook grof. Schil een stukje galanga en snij in grove stukjes. Snij 3 limoenblaadjes in dunne reepjes en een stengel citroengras in ringen. Haal de chilipepers uit het water en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en doe er een lepel van het weekwater bij. Rasp de zest van een limoen en doe bij de ingrediënten. Snij daarna de limoen door en knijp beide helften erboven uit. Voeg 2 tl trassie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 handje pinda's en 1 el palmsuiker toe. Draai dan tot slot de steeltjes van een bosje koriander en gooi die ook in de keukenmachine. Draai alles tot een gladde pasta.

Panang Chicken Curry bereiden

  • Kook pandan rijst voor het benodigde aantal personen
  • Bestrooi 6 kippendijen met witte peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord of in een schaal.
  • Fruit in het het braadvet de kip de helft van klaargemaakte Panang curry pasta. Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel gebruikt, voeg dan 2 eetlepels toe. Trek de kipstukken met je vingers uit elkaar en in stukjes. Bestuif de stukjes kip met 2 eetlepels bloem en meng het erdoor. Doe de kip terug in de pan bij de currypasta en roer door elkaar.
  • Voeg 1 blik kokosmelk toe, maar bewaar een klein laagje voor garnering. Roer door elkaar. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven. Laat de curry daarna een half uur, op een lage hittebron, pruttelen.
  • Snij een rode paprika in reepjes en voeg tegen het einde van de bereidingstijd toe. De paprika hoeft niet helemaal gaar te worden, maar mag een beetje knapperig blijven. Laat het blik met babymais uitlekken en voeg de babymaiskolfjes toe.
  • Als de saus te dikt wordt kun je er een scheutje melk door roeren.
  • Voeg een scheut oestersaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel palmsuiker toe. Roer erdoor.

Serveren

  • Snij een rode peper in ringetjes. Snij dunne plakjes van een komkommer. Hak een handje pinda's grof. Snij 1 limoenblaadje in het dunne reepjes.
  • Schep de pandan rijst in een klein rond kommetje en maak er rijstbolletje van op een bord. Schep de chcken curry erbij. Leg de komkommer erbij en garneer met de gehakte pinda's, peperringetjes, limoenbladreepjes en verse koriander. Druppel er tot slot een beetje van de kokosmelk over.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Thais Panang Chickenn Curry