Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise Panang Chicken Curry

Thaise-Panang-Chicken-Curry
Thai-Panang-Chicken-Curry

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde pepers of als je sneller aan tafel wilt, gebruik dan een pot currypasta van de toko. Je kunt ook de currypasta van te voren maken en in delen invriezen. Dan heb je altijd verse currypasta bij de hand.Maar wat je ook doet. Deze Panang Curry smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Panang Curry Pasta

  • 10 gedroogde chilipepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje galanga (laos)
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 2 tl trassie of gedroogde garnalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 handje pinda's
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Panang Chicken Curry

  • Pandan rijst
  • 6 kippendijen
  • Witte peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 rode paprika
  • 1 blik babymais
  • (Eventueel) melk
  • Oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • 1 limoenblaadje

Instructies
 

Panang Curry Pasta maken

  • Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel wilt gebruiken, kun je onderstaande stappen overslaan en meteen naar de Panang Chicken Curry bereiden gaan.
  • Giet over 10 gedroogde chilipepers gekookt water en laat de pepers even weken.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen, 4 teentjes knoflook grof. Schil een stukje galanga en snij in grove stukjes. Snij 3 limoenblaadjes in dunne reepjes en een stengel citroengras in ringen. Haal de chilipepers uit het water en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en doe er een lepel van het weekwater bij. Rasp de zest van een limoen en doe bij de ingrediënten. Snij daarna de limoen door en knijp beide helften erboven uit. Voeg 2 tl trassie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 handje pinda's en 1 el palmsuiker toe. Draai dan tot slot de steeltjes van een bosje koriander en gooi die ook in de keukenmachine. Draai alles tot een gladde pasta.

Panang Chicken Curry bereiden

  • Kook pandan rijst voor het benodigde aantal personen
  • Bestrooi 6 kippendijen met witte peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord of in een schaal.
  • Fruit in het het braadvet de kip de helft van klaargemaakte Panang curry pasta. Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel gebruikt, voeg dan 2 eetlepels toe. Trek de kipstukken met je vingers uit elkaar en in stukjes. Bestuif de stukjes kip met 2 eetlepels bloem en meng het erdoor. Doe de kip terug in de pan bij de currypasta en roer door elkaar.
  • Voeg 1 blik kokosmelk toe, maar bewaar een klein laagje voor garnering. Roer door elkaar. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven. Laat de curry daarna een half uur, op een lage hittebron, pruttelen.
  • Snij een rode paprika in reepjes en voeg tegen het einde van de bereidingstijd toe. De paprika hoeft niet helemaal gaar te worden, maar mag een beetje knapperig blijven. Laat het blik met babymais uitlekken en voeg de babymaiskolfjes toe.
  • Als de saus te dikt wordt kun je er een scheutje melk door roeren.
  • Voeg een scheut oestersaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel palmsuiker toe. Roer erdoor.

Serveren

  • Snij een rode peper in ringetjes. Snij dunne plakjes van een komkommer. Hak een handje pinda's grof. Snij 1 limoenblaadje in het dunne reepjes.
  • Schep de pandan rijst in een klein rond kommetje en maak er rijstbolletje van op een bord. Schep de chcken curry erbij. Leg de komkommer erbij en garneer met de gehakte pinda's, peperringetjes, limoenbladreepjes en verse koriander. Druppel er tot slot een beetje van de kokosmelk over.

Video

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Maak zelf Atjar Tjampoer

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.

‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus

Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.

Thais Panang Chickenn Curry