De beste deals voor Thailand vind je hier
Thaise Panang Chicken Curry
Thaise Panang Chicken Curry
Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde pepers of als je sneller aan tafel wilt, gebruik dan een pot currypasta van de toko. Je kunt ook de currypasta van te voren maken en in delen invriezen. Dan heb je altijd verse currypasta bij de hand.Maar wat je ook doet. Deze Panang Curry smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Panang Curry Pasta
- 10 gedroogde chilipepers
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 stukje galanga (laos)
- 3 limoenblaadjes
- 1 stengel citroengras
- 1 limoen
- 2 tl trassie of gedroogde garnalen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 handje pinda's
- 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 1 bosje verse koriander
Panang Chicken Curry
- Pandan rijst
- 6 kippendijen
- Witte peper en zout
- 2 el bloem
- 1 blik kokosmelk
- 1 kippenbouillontablet
- 1 rode paprika
- 1 blik babymais
- (Eventueel) melk
- Oestersaus
- 2 el vissaus
- 2 el palmsuiker
- 1 rode peper
- 1 komkommer
- 1 handje pinda's
- 1 limoenblaadje
Instructies
Panang Curry Pasta maken
- Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel wilt gebruiken, kun je onderstaande stappen overslaan en meteen naar de Panang Chicken Curry bereiden gaan.
- Giet over 10 gedroogde chilipepers gekookt water en laat de pepers even weken.
- Snij 2 sjalotten in halve ringen, 4 teentjes knoflook grof. Schil een stukje galanga en snij in grove stukjes. Snij 3 limoenblaadjes in dunne reepjes en een stengel citroengras in ringen. Haal de chilipepers uit het water en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en doe er een lepel van het weekwater bij. Rasp de zest van een limoen en doe bij de ingrediënten. Snij daarna de limoen door en knijp beide helften erboven uit. Voeg 2 tl trassie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 handje pinda's en 1 el palmsuiker toe. Draai dan tot slot de steeltjes van een bosje koriander en gooi die ook in de keukenmachine. Draai alles tot een gladde pasta.
Panang Chicken Curry bereiden
- Kook pandan rijst voor het benodigde aantal personen
- Bestrooi 6 kippendijen met witte peper en zout.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord of in een schaal.
- Fruit in het het braadvet de kip de helft van klaargemaakte Panang curry pasta. Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel gebruikt, voeg dan 2 eetlepels toe. Trek de kipstukken met je vingers uit elkaar en in stukjes. Bestuif de stukjes kip met 2 eetlepels bloem en meng het erdoor. Doe de kip terug in de pan bij de currypasta en roer door elkaar.
- Voeg 1 blik kokosmelk toe, maar bewaar een klein laagje voor garnering. Roer door elkaar. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven. Laat de curry daarna een half uur, op een lage hittebron, pruttelen.
- Snij een rode paprika in reepjes en voeg tegen het einde van de bereidingstijd toe. De paprika hoeft niet helemaal gaar te worden, maar mag een beetje knapperig blijven. Laat het blik met babymais uitlekken en voeg de babymaiskolfjes toe.
- Als de saus te dikt wordt kun je er een scheutje melk door roeren.
- Voeg een scheut oestersaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel palmsuiker toe. Roer erdoor.
Serveren
- Snij een rode peper in ringetjes. Snij dunne plakjes van een komkommer. Hak een handje pinda's grof. Snij 1 limoenblaadje in het dunne reepjes.
- Schep de pandan rijst in een klein rond kommetje en maak er rijstbolletje van op een bord. Schep de chcken curry erbij. Leg de komkommer erbij en garneer met de gehakte pinda's, peperringetjes, limoenbladreepjes en verse koriander. Druppel er tot slot een beetje van de kokosmelk over.