Japanse pannenkoek verovert Nederland

 

Japanese fluffy pancake

Hij is uiterst geschikt voor op je Instagramtijdlijn. De dikke Japanse Soufflé pannenkoek verovert ons land. Rotterdam heeft nu een heus Soufflé Café. Het mierzoete interieur van het restaurant is voor influencers de kers op de taart. Is het voor de ‘looks’ of voor de lekker?

Begin augustus opende het Soufflé Café in Rotterdam. Een restaurant waar je uitsluitend deze dikke pannenkoeken kunt eten. Het is een hit want het is volledig volgeboekt. Maar is dat omdat de pannenkoek zo bijzonder is of omdat het gewoon leuk voor de plaatjes? “Deze trend komt net als de Bubble Tea overgewaaid uit Azie”, zegt oprichter YeuMan Ho tegen EditieNL.

De pannenkoek is volgens Ho niet te vergelijken met de Nederlandse of Amerikaanse pannenkoek. “Hij is heel luchtig, dat komt omdat we het eiwit helemaal opkloppen, pas daarna wordt het eigeel eraan toegevoegd. Dat maakt dat hij wiebelig wordt en wel vijf centimeter dik.”

De pannenkoek ziet er prachtig uit. Maar horecatrendwatcher Vincent van Dijk denkt dat je wel echt een goed product moet hebben. Klanten gaan niet alleen maar voor een plaatje op hun tijdlijn ergens uiteten. “Mensen zijn een beetje klaar met oppervlakkigheid. Ik ken een sterrenzaak die er niet uitziet maar waar ze wel heel lekker eten maken.”

Hype

Het is volgens hem dan ook lastig om een restaurant open te houden wanneer het alléén voor de looks gaat. “Instagrammeisjes zijn erg hypegevoelig. Ze gaan naar een restaurant, maken een foto van het eten en gaan dan weer naar de volgende hype. Als je wil dat je restaurant toekomstproof is moet je niet met een hype meegaan.”

Kunnen we dit thuis maken?

Jazeker! Hiervoor heb je vooral héél veel opgeklopt eiwit nodig. Dit eiwit mix je voorzichtig door het rest van het beslag. Hierna spuit je het beslag (optioneel: in een kleine, ronde bakring) in een pan. Plaats een deksel op de pan waardoor de pannenkoek eerder stoomt dan bakt. Dit zie je terug in onderstaande video.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5182595/rotterdam-souffle-cafe-pannenkoek-japanse

KokenKoken

Afvallen door op een ander tijdstip te ontbijten en te dineren

Afvallen door op een ander tijdstip te ontbijten en te dineren   Als het gaat om een kilootje minder op de weegschaal, grijpen we vaak naar een dieet. Maar uit een recente studie blijkt dat je alleen maar je ontbijt hoeft uit te stellen en vroeger je diner naar...

Stel zelf je gehaktkruiden samen

Stel zelf je gehaktkruiden samen   Dit kruidenmengsel is niet alleen lekker voor het maken van oud Hollandse gehaktballen, maar ook voor het maken van bijvoorbeeld hamburgers voor op de barbecue. Wist je dat je gehaktkruiden heel gemakkelijk zelf samen kunt...

Tips om geld te besparen op je boodschappen

Tips om geld te besparen op je boodschappen   Schrik jij ook wel eens van het bedrag dat je moet betalen bij de kassa aan je boodschappen? Je bent niet de enige! Profiteer van deze tips die je echt veel geld kunnen besparen.  Maak een weekmenu Een weekmenu...

Deze maaltijdsoep uit Vietnam wordt steeds populairder

Pho is een gerecht dat door de aanwezigheid van verschillende culturen is ontstaan. Rundvlees werd populair door de kolonisatie van de Fransen. De Chinezen namen de platte noedels mee en samen met lokale smaakmakers ontstond zo aan het begin van de 20e eeuw het beroemde noedelgerecht.

Is brood echt een dikmaker?

Is brood echt een dikmaker?   Vaak wordt brood als boosdoener aangewezen binnen een voedingspatroon. Het bevat veel koolhydraten en het zou mogelijk een dikmaker zijn. Sommigen stellen dat je zonder brood beter af zou zijn. Maar is dit imago van brood als...