Dag 11
Van Maun naar Gweta

HOTELTIP: Gweta Lodge

Dag 11 – Van Maun naar Gweta

We vonden het jammer om vandaag al weer te vertrekken. We hadden het erg naar ons zin in The Waterfront in Maun. Het resort is erg rustgevend. Zeker de momenten wanneer je met een kop koffie op het balkon van je bungalow zit, uitkijkend over de rivier met allerlei vogelgeluiden om je heen.
 
Voor vandaag hadden we niet zo’n lange autorit op het programma staan. Het was ongeveer 2 uurtjes rijden naar Gweta, onze volgende bestemming. We konden daardoor rustig aan doen. We hebben op ons gemak ontbeten en genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet, een verfrissende duik in het zwembad genomen en tegen de middag op weg gegaan.
 

Politie in Botswana

De wegen in Botswana zijn over het algemeen goed en er is weinig verkeer. Hou toch je snelheid goed in de gaten want er wordt veel gecontroleerd door de politie. Op de gekste en verlaten plekken zijn politieauto’s bezig met trajectcontroles.
 
Politie controle in Botswana
 

Gweta Lodge

De accommodatie Gweta Lodge ligt in het centrum van het kleine dorp Gweta. Het is echt zo’n Afrikaans dorp wat je je bij Afrika voorstelt, waar mensen in ronde huisjes met strodak leven en veel kinderen op blote voeten je enthousiast komen begroeten en zwaaien.
 
Gweta central Borswana
 
Gweta wordt wel de ‘gateway to the ‘Ntwetwe Pans‘ genoemd. Deze zoutwoestijn is ook de reden waarom we hier zijn. Morgen gaan we mee op een expeditie naar de Ntwetwe Pans. We hopen daar stokstaartjes (meercats) te zien en slapen in de open lucht in de zoutwoestijn.
 
Bij aankomst in Gweta Lodge kwamen we terecht in een vakantieparadijsje. Een sfeervol opgezet Afrikaans resort met leuke huisjes en een lekker zwembad. De temperatuur ligt nu we noordelijker zitten een stuk hoger dus het was lekker om even een duik te nemen en met een koud biertje te ontspannen op een ligbedje aan de rand van het zwembad. We verblijven hier 3 nachten waarvan 1 nacht op de zoutpan morgenavond.
 
Gweta Lodge zwembad
 
‘s Avonds na een zeer uitgebreid dinerbuffet hebben we nog even lekker rond het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gezeten..
 
[ngg src=”galleries” ids=”61″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Botswana vind je hier

Booking.com