Reisrecepten
Op onze verre reizen doe ik veel inspiratie op in de internationale keuken. In Amerika ontdekte ik een keuken die veel meer te bieden had dan hamburgers en hotdogs, in Costa Rica een ontbijt met rijst, zwarte bonen, ei en gebakken banaan en in Thailand leerde ik van een chef de originele chicken cashewnuts maken. Kortom, heel veel inspiratie uit alle windstreken.
Amerikaans & Tex-Mex
Aziatische recept-ideeën
Inspiratie uit Marokko & het Midden-Oosten
Snel & Gezond
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Aziatische keuken
Asian Chicken Stoof
Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Het is een smaakexplosie die z’n weerga niet kent.
Butter Chicken Curry
Butter Chicken curry, ook wel murgh makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Deze Indiase curry at ik voor het eerst toen in New Delhi was. Daarna is deze curry me altijd bijgebleven want, man man man, wat een smaakbom is dit. Je kunt de curry prima van tevoren maken en opnieuw opwarmen. Sterker nog, dat komt de smaken alleen maar ten goede.
Thaise maaltijdpot
Thaise maaltijdpot om mee te nemen naar je werk Ingrediënten (1 pers.) Pindakaas Oestersaus Honing Sesamolie Thaise rode currypasta Limoen Zwarte bonen Pandan rijst Puntpaprika Bosui Peen Juliënne Rosbief Rode peper Verse koriander Voor alle mensen met een...
Thai Chicken Cashewnuts
Hoewel er in Thailand tientallen varianten bestaan van deze kip met cashewnotenschotel, vind ik zelf dit recept helemaal top. Ik heb het gerecht leren maken van een chef in Zuid Thailand en zoals je zult merken zorgen de gecombineerde ingrediënten voor een echte smaakexplosie.
Thais omelet
Een typisch streetfood gerecht uit Bangkok is het Thais omelet. Een lekker snel en simpel lunchgerecht wat je in een mum van tijd op tafel zet. Doe eens wat anders met je ei en maak deze lekkere Thaise omelet.
Indiase spitskool- en aardappelcurry
Aangezien men in een overwegend hindoeistisch land als India geen rundvlees eet, is dit geen heel authentiek recept. Het is een beetje van mezelf en beetje uit de tropen. Neemt niet weg dat de combinatie van spitkool, rundergehakt en kerrie erg lekker is. Samen met de aardappel/kikkererwtencurry is het echt om je vingers bij af te likken. En dat doen ze dan wel weer in India 😉
Thali uit Sri Lanka
In Sri Lanka en India heb ik kennis gemaakt met de Thali. Een grote zilverkleurige plaat die vol staat met kruidige gerechtjes rondom een schaal met geurige kleefrijst. Daarbij zit vaak een platte broodsoort zoals chapati of masala puri. Het gerecht wordt veelal met meerdere mensen, zittend op de grond met de handen gegeten. Met de rechterhand vorm je een balletje van de rijst en daar neem je wat saus met groenten, vlees of vis bij.
Indonesisch ontbijten met Nasi Goreng
In het Indonesich betekent nasi gewoon witte rijst wat ’s avonds bij het hoofdgerecht wordt geserveerd. De volgende ochtend wordt deze rijst over het algemeen opgebakken met wat groenten en gegeten als ontbijt. Dan heet het Nasi Goreng. Het is een makkelijk, snel te bereiden gerecht en bovendien de perfecte manier om voedselverspilling tegen te gaan.
Indiase kip- en bloemkoolcurry
In India wordt in bijna alle gerechten een kruidenmengsel gebruikt wat masala wordt genoemd. Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal specerijen zoals ketoembar, komijn en kurkuma. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname.
Indonesisch rundvlees met zoetzure snijbonen en gele rijst
Indonesisch rundvlees. Verwarm de oven voor op 140 graden en kook een halve liter water in de waterkoker. Snij het rundvlees in dobbelstenen. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak 1 helft van het vlees aan alle kanten bruin. Haal met een schuimpaan uit de pan en bak de andere helft.
Midden-Oosterse keuken
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.