Reisrecepten

Op onze verre reizen doe ik veel inspiratie op in de internationale keuken. In Amerika ontdekte ik een keuken die veel meer te bieden had dan hamburgers en hotdogs, in Costa Rica een ontbijt met rijst, zwarte bonen, ei en gebakken banaan en in Thailand leerde ik van een chef de originele chicken cashewnuts maken. Kortom, heel veel inspiratie uit alle windstreken. 

Amerikaans & Tex-Mex

Aziatische recept-ideeën

Inspiratie uit Marokko & het Midden-Oosten

Snel & Gezond

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Aziatische keuken

Asian Chicken Stoof

Asian Chicken Stoof

Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Het is een smaakexplosie die z’n weerga niet kent.

Lees meer
Butter Chicken Curry

Butter Chicken Curry

Butter Chicken curry, ook wel murgh makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Deze Indiase curry at ik voor het eerst toen in New Delhi was. Daarna is deze curry me altijd bijgebleven want, man man man, wat een smaakbom is dit. Je kunt de curry prima van tevoren maken en opnieuw opwarmen. Sterker nog, dat komt de smaken alleen maar ten goede.

Lees meer
Thaise maaltijdpot

Thaise maaltijdpot

Thaise maaltijdpot om mee te nemen naar je werk Ingrediënten (1 pers.) Pindakaas Oestersaus Honing Sesamolie Thaise rode currypasta Limoen Zwarte bonen Pandan rijst Puntpaprika Bosui Peen Juliënne Rosbief Rode peper Verse koriander   Voor alle mensen met een...

Lees meer
Thai Chicken Cashewnuts

Thai Chicken Cashewnuts

Hoewel er in Thailand tientallen varianten bestaan van deze kip met cashewnotenschotel, vind ik zelf dit recept helemaal top. Ik heb het gerecht leren maken van een chef in Zuid Thailand en zoals je zult merken zorgen de gecombineerde ingrediënten voor een echte smaakexplosie.

Lees meer
Thais omelet

Thais omelet

Een typisch streetfood gerecht uit Bangkok is het Thais omelet. Een lekker snel en simpel lunchgerecht wat je in een mum van tijd op tafel zet. Doe eens wat anders met je ei en maak deze lekkere Thaise omelet.

Lees meer
Indiase spitskool- en aardappelcurry

Indiase spitskool- en aardappelcurry

Aangezien men in een overwegend hindoeistisch land als India geen rundvlees eet, is dit geen heel authentiek recept. Het is een beetje van mezelf en beetje uit de tropen. Neemt niet weg dat de combinatie van spitkool, rundergehakt en kerrie erg lekker is. Samen met de aardappel/kikkererwtencurry is het echt om je vingers bij af te likken. En dat doen ze dan wel weer in India 😉

Lees meer
Thali uit Sri Lanka

Thali uit Sri Lanka

In Sri Lanka en India heb ik kennis gemaakt met de Thali. Een grote zilverkleurige plaat die vol staat met kruidige gerechtjes rondom een schaal met geurige kleefrijst. Daarbij zit vaak een platte broodsoort zoals chapati of masala puri. Het gerecht wordt veelal met meerdere mensen, zittend op de grond met de handen gegeten. Met de rechterhand vorm je een balletje van de rijst en daar neem je wat saus met groenten, vlees of vis bij. 

Lees meer
Indonesisch ontbijten met Nasi Goreng

Indonesisch ontbijten met Nasi Goreng

In het Indonesich betekent nasi gewoon witte rijst wat ’s avonds bij het hoofdgerecht wordt geserveerd. De volgende ochtend wordt deze rijst over het algemeen opgebakken met wat groenten en gegeten als ontbijt. Dan heet het Nasi Goreng. Het is een makkelijk, snel te bereiden gerecht en bovendien de perfecte manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer
Indiase kip- en bloemkoolcurry

Indiase kip- en bloemkoolcurry

In India wordt in bijna alle gerechten een kruidenmengsel gebruikt wat masala wordt genoemd. Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal specerijen zoals ketoembar, komijn en kurkuma. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname.

Lees meer
Indonesisch rundvlees met zoetzure snijbonen en gele rijst

Indonesisch rundvlees met zoetzure snijbonen en gele rijst

Indonesisch rundvlees. Verwarm de oven voor op 140 graden en kook een halve liter water in de waterkoker. Snij het rundvlees in dobbelstenen. Verhit een scheut zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak 1 helft van het vlees aan alle kanten bruin. Haal met een schuimpaan uit de pan en bak de andere helft.

Lees meer

Midden-Oosterse keuken

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.