Thais omelet
Thais omelet
Een typisch streetfood gerecht uit Bangkok is het Thais omelet. Een lekker snel en simpel lunchgerecht wat je in een mum van tijd op tafel zet. Doe eens wat anders met je ei en maak deze lekkere Thaise omelet.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 3 Eieren
- 1 Rawit peper
- 1 Bosui
- Vissaus
- Half om half gehakt
- Zonnebloemolie
- Komkommer
- Kerstomaatjes
- Wortel Julienne
- Koriander
- Sriracha saus
- Pandan rijst
Instructies
Bereiding
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wokpan.Breek 3 eieren in een kom en roer deze samen met 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) tot een mengsel. Snij een rawit peper en een bosui in ringetjes. Voeg deze toe aan het ei. Roer er een handje half om half gehakt doorheen.Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als het flink gaat bruisen is de olie heet genoeg om te frituren.Schenk het eimengsel in de hete olie en laat het even bakken tot de onderkant er bruin en krokant uitziet. Vouw de omelet dubbel, laat nog een minuut bakken en probeer de omelet voorzichtig om te draaien. Laat de andere kant ook nog een minuut.Haal de omelet uit de wokpan en laat het uitlekken op keukenpapier. Dep de bovenkant ook af met keukenpapier.
Serveren
- Schep de omelet op een bord en serveer met gekookte pandan rijst, schijfjes komkommer en tomaat, en geraspte wortel. Garneer met verse koriander en schenk er naar smaak Thaise Sriracha saus over.