De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die perfect past bij het aspergeseizoen. Maar wist je dat je van de schillen van asperges ook een smaakvolle soep kunt maken? In dit recept ga ik je laten zien hoe je een verrukkelijke aspergesoep maakt met spekjes en bosui, waarbij je gebruik maakt van de schillen van de asperges. Deze soep zit boordevol smaak en is een geweldige manier om alle delen van de asperge te gebruiken. De schillen had ik over van het klaarmaken van klassieke asperges met hollandaisesaus. Ga voor dat recept naar: https://travelandfoodblog.nl/klassieke-asperges-met-hollandaisesaus/
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 2 liter kookvocht van asperges met de aspergeschillen Kook dus eerst de losse asperges met schillen voordat je aan de soep begint. Het recept voor klassieke asperges vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/klassieke-asperges-met-hollandaisesaus/
- 4 kippenbouillontabletten
- 50 gram roomboter
- 4 el bloem
- 125 gram spekreepjes
- 2 bosuien
Instructies
- Bak in een koekenpan 125 gram spekreepjes krokant.
- Breng 2 liter kookvocht van asperges met de schillen aan de kook. Voeg 4 kippenbouillontabletten toe. Zodra de bouillon kookt laat je het met de deksel op de pan 5 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van.
- Giet de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een andere pan of grote maatbeker.
- Smelt in dezelfde soeppan een klontje roomboter van ± 50 gram. Roer 4 eetlepels bloem door de gesmolten boter en laat het heel even bakken.
- Roer beetje voor beetje de gezeefde bouillon door de roux (het boter-bloem mengsel) en breng het opnieuw aan de kook.
- Snij 2 bosuien in ringetjes
- Schep de soep in een diep bord. Leg in het midden een lepel uitgebakken spekjes. Garneer met ringetjes bosui.
Video
Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.