Reisrecepten
Op onze verre reizen doe ik veel inspiratie op in de internationale keuken. In Amerika ontdekte ik een keuken die veel meer te bieden had dan hamburgers en hotdogs, in Costa Rica een ontbijt met rijst, zwarte bonen, ei en gebakken banaan en in Thailand leerde ik van een chef de originele chicken cashewnuts maken. Kortom, heel veel inspiratie uit alle windstreken.
Amerikaans & Tex-Mex
Aziatische recept-ideeën
Inspiratie uit Marokko & het Midden-Oosten
Snel & Gezond
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Aziatische keuken
Thaise groene curry
Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
Maak zelf Atjar Tjampoer
Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.
Pruimen-tomaten-kipcurry
Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.
‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus
Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.
Japanse soufflé pancakes
Er is een nieuwe rage op eetgebied uit Japan. Japanse soufflé pancakes. De fluffy pancakes veroveren langzaam de wereld en dat is te begrijpen. Ze zijn zo lekker licht en luchtig en nog makkelijk te maken ook. Ze worden gemaakt met opgeklopt eiwit waardoor een luchtig beslag ontstaat en op laag vuur gaar gestoomd onder een deksel.
Thai Beef Salad
Thaise rundvleessalade (Yum Nua) is misschien wel een van de meest bekende salades van Thailand. Gegrilde biefstukreepjes worden gemengd met komkommer, tomaat, sjalot, verse chili, knapperige peultjes, geurige munt en koriander, vissaus en limoensap. Met dit authentieke Thaise rundvleessalade recept proef je de volle smaak van authentieke Thaise salade.
Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
Char siu (ook wel geschreven als cha siu of tja siew) komt uit de Kantonese keuken: één van de bekendste Chinese keukens, uit het zuiden van China. Bij bijna ieder (goed) Chinees restaurant zie je het op de menukaart staan. Ook in Surinaamse eethuisjes kun je dit varkensvlees op een broodje krijgen.
Supersnelle gezonde noedelsoep
Je kent het wel, je hebt zo’n drukke dag waardoor je geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Je komt uit je werk, je moet straks al weer snel ergens anders naar toe en je hebt niet eens de tijd om eten te bestellen of af te halen. Toch wil je graag een gezonde maaltijd naar binnen werken. Kan dat? Jazeker. Met deze supersnelle noedelsoep.
Aziatische roerbak spruitjes met kurkuma aardappels
Ben jij geen liefhebber van spruitjes? Dat kan ik me goed voorstellen. Ik was ook nooit een grote fan van spruitjes. Tot ik besloot er eens wat anders mee te doen en ze te roerbakken met spekjes en ketjap. Dat is echt andere koek, of eigenlijk andere spruit… Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere Aziatische maaltijd op tafel staan.
Zalm Teriyaki
Zalm Teriyaki is een Japans gerecht dat over de hele wereld ontzettend populair is. Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis, vlees of gevogelte wordt gebakken in een marinade van sojasaus, gember, honing en limoensap, waardoor het geheel een mooie glans krijgt.
Midden-Oosterse keuken
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.