Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Pruimen-tomaten-kipcurry. Aziatisch, zoetzuur en spicy.

 

Pruimen-tomaten-kipcurry

Pruimen-tomaten-kipcurry spicy en zoetzuur

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten. Juist door de zoetzure eigenschappen van pruimen is dit gerecht ideaal voor iedereen die van een Aziatisch, makkelijk te bereiden, roerbakgerecht houdt. Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Aziatisch, Oosters
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • Zout
  • Chilivlokken
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 20 cherrytomaten of 4 grote tomaten
  • 12 pruimen
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels honing
  • 1 komkommer
  • Atjar tjampoer

Instructies
 

  • Bestrooi 4 kipdijfilets met zout en chilivlokken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en braad de kipdijfilets aan beide kanten op een hoge hittebron aan. Zet daarna de hittebron lager en laat de kip in een half uur rustig gaar worden.
    Kook intussen de basmatirijst voor 4 (of het benodigde aantal) personen.
    Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de uit en knoflook hier een paar minuten in. Snij een rode peper fijn. Haal eventueel de zaden en zaadlijsten eruit om het wat minder pittig te maken. Voeg de rode peper toe aan de ui en knoflook.
    Voeg vervolgens 1 el kerrie, 1 tl kurkuma en 1 tl gemalen koriander toe. Roer erdoor en laat de geuren van de specerijen vrijkomen. Roer er een volle el bloem door. Dit zorgt voor de binding van de saus straks.
    Hak 20 cherrytomaatjes (of 4 grote tomaten) fijn en voeg de tomatenstukjes toe.
    Ontpit 12 pruimen, hak ze in kleine stukjes en voeg toe. (Als je grote pruimen uit de supermarkt koopt zijn 6 pruimen genoeg). Verkruimel 1 kippenbouillontablet boven de wok. Voeg 200 ml warm water en 2 el honing toe. Roer door en breng de curry aan de kook.
    Zet daarna de hittebron laag en laat de curry 15 minuten zachtjes stoven.
    Haal de kipdijfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar in grove stukjes. Roer de kip door de curry.
    Snij een komkommer in dunne plakjes.
    Schep de rijst en de pruimencurry in een kom. Garneer met komkommer en atjar tjampoer.

Video

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

KokenKoken

Chickencurry with plums