Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Pruimen-tomaten-kipcurry. Aziatisch, zoetzuur en spicy.

 

Pruimen-tomaten-kipcurry

Pruimen-tomaten-kipcurry spicy en zoetzuur

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten. Juist door de zoetzure eigenschappen van pruimen is dit gerecht ideaal voor iedereen die van een Aziatisch, makkelijk te bereiden, roerbakgerecht houdt. Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn.
Keuken Aziatisch, Oosters
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • Zout
  • Chilivlokken
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 20 cherrytomaten of 4 grote tomaten
  • 12 pruimen
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels honing
  • 1 komkommer
  • Atjar tjampoer

Instructies
 

  • Bestrooi 4 kipdijfilets met zout en chilivlokken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en braad de kipdijfilets aan beide kanten op een hoge hittebron aan. Zet daarna de hittebron lager en laat de kip in een half uur rustig gaar worden.
    Kook intussen de basmatirijst voor 4 (of het benodigde aantal) personen.
    Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de uit en knoflook hier een paar minuten in. Snij een rode peper fijn. Haal eventueel de zaden en zaadlijsten eruit om het wat minder pittig te maken. Voeg de rode peper toe aan de ui en knoflook.
    Voeg vervolgens 1 el kerrie, 1 tl kurkuma en 1 tl gemalen koriander toe. Roer erdoor en laat de geuren van de specerijen vrijkomen. Roer er een volle el bloem door. Dit zorgt voor de binding van de saus straks.
    Hak 20 cherrytomaatjes (of 4 grote tomaten) fijn en voeg de tomatenstukjes toe.
    Ontpit 12 pruimen, hak ze in kleine stukjes en voeg toe. (Als je grote pruimen uit de supermarkt koopt zijn 6 pruimen genoeg). Verkruimel 1 kippenbouillontablet boven de wok. Voeg 200 ml warm water en 2 el honing toe. Roer door en breng de curry aan de kook.
    Zet daarna de hittebron laag en laat de curry 15 minuten zachtjes stoven.
    Haal de kipdijfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar in grove stukjes. Roer de kip door de curry.
    Snij een komkommer in dunne plakjes.
    Schep de rijst en de pruimencurry in een kom. Garneer met komkommer en atjar tjampoer.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

KokenKoken

Chickencurry with plums