De beste deals voor Spanje vind je hier
Pruimen-tomaten-kipcurry. Aziatisch, zoetzuur en spicy.
Pruimen-tomaten-kipcurry
Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten. Juist door de zoetzure eigenschappen van pruimen is dit gerecht ideaal voor iedereen die van een Aziatisch, makkelijk te bereiden, roerbakgerecht houdt. Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Wok
Ingrediënten
- 4 kipdijfilets
- Zout
- Chilivlokken
- 400 gram basmatirijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 volle eetlepel bloem
- 20 cherrytomaten of 4 grote tomaten
- 12 pruimen
- 1 kippenbouillontablet
- 2 eetlepels honing
- 1 komkommer
- Atjar tjampoer
Instructies
- Bestrooi 4 kipdijfilets met zout en chilivlokken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en braad de kipdijfilets aan beide kanten op een hoge hittebron aan. Zet daarna de hittebron lager en laat de kip in een half uur rustig gaar worden.Kook intussen de basmatirijst voor 4 (of het benodigde aantal) personen.Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de uit en knoflook hier een paar minuten in. Snij een rode peper fijn. Haal eventueel de zaden en zaadlijsten eruit om het wat minder pittig te maken. Voeg de rode peper toe aan de ui en knoflook.Voeg vervolgens 1 el kerrie, 1 tl kurkuma en 1 tl gemalen koriander toe. Roer erdoor en laat de geuren van de specerijen vrijkomen. Roer er een volle el bloem door. Dit zorgt voor de binding van de saus straks.Hak 20 cherrytomaatjes (of 4 grote tomaten) fijn en voeg de tomatenstukjes toe.Ontpit 12 pruimen, hak ze in kleine stukjes en voeg toe. (Als je grote pruimen uit de supermarkt koopt zijn 6 pruimen genoeg). Verkruimel 1 kippenbouillontablet boven de wok. Voeg 200 ml warm water en 2 el honing toe. Roer door en breng de curry aan de kook.Zet daarna de hittebron laag en laat de curry 15 minuten zachtjes stoven.Haal de kipdijfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar in grove stukjes. Roer de kip door de curry.Snij een komkommer in dunne plakjes.Schep de rijst en de pruimencurry in een kom. Garneer met komkommer en atjar tjampoer.