Selecteer een pagina

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus.

 

Erg hete chilisaus met de heetste pepers ter wereld!
Erg hete chilisaus met de heetste pepers ter wereld!

'Hot as hell' zoetzure chilisaus

Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. 10 verschillende pepers heb ik getest, oplopend op de schaal van scoville. Shishito, Yellow pepper, Jalapeno, Spaanse peper, Madame Jeanette, Habanero, Rawit, Naga Jolokia, Trinidad Scorpion en Carolina reaper.
In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.
Keuken Aziatisch

Keukengerei

  • Vijzel

Ingrediënten
  

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 stronk gember
  • 1 tomaat
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 Madame Jeanette peper of een andere peper naar keuze
  • 1 Naga Jolokia (ghost pepper) of een andere peper naar keuze
  • 1 kop rietsuiker
  • 1/2 kop Chinese rijstazijn
  • 3 el Thaise vissaus

Instructies
 

  • Pers 6 teentjes knoflook uit en doe ze in de vijzel (of voeg ze zonder persen toe aan de keukenmachine).
    Schil 3 stukjes gember van ± 1 cm.
    Snij een tomaat in grove stukjes.
    Snij van 2 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit en snij het blad in heel kleine stukjes.
    Snij een of een peper naar keuze Madame Jeanette peper en een Naga Jolokia (of andere pepers naar keuze) in grove stukjes.
    Rasp van een halve limoen de schil en knijp het sap eruit.
    Maak alle genoemde ingrediënten fijn in de vijzel (of de keukenmachine). Doe het mengsel daarna over in een steelpannetje.
    Verhit de steelpan en voeg 1 kop rietsuiker toe + een halve kop chinese rijstazijn + 3 eetlepels Thaise vissaus.
    Breng de saus aan de kook en laat het op een lage hittebron in 10 tot 15 minuten indikken.
    Schenk de saus in een jampot, sluit deze af en zet de pot 1 minuut op z'n kop. Als je de pot tot de rand gevuld hebt is de saus lang houdbaar.
    Tip 1: Wil je de heftige pepersmaak een beetje verdunnen? Voeg dan een extra kop water toe.
    Tip 2: Wil je de saus extra binden? Roer er een lepel allesbinder doorheen of week 2 blaadjes gelatine en roer deze erdoor.

Video

Trefwoord Carolina reaper, Chilipeper, Chilisaus, Madame Jeanette, Zoetzuur
KokenKoken

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan.

Philly Cheese Steak

De Philly Cheese steak. Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met ui en paprika, met veel gesmolten kaas op een zacht broodje geserveerd. Het gerechtje is ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Vega Tortilla Wrap

De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

Rhode Island Clam Cakes

Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde ‘roadside stands’ en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees).

Clam Chowder

Clam Chowder is een dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden schaaldieren en zeevruchten gebruikt in combinatie met een romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.

Buffalo Chicken WIngs

Buffalo Chicken Wings   Buffalo Chicken Wings De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika. De Buffalo wings zijn ontstaan in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, in het...

KokenKoken

Extreem pittige chilisaus met Carolina Reaper