De beste deals voor Mexico vind je hier
‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus.
'Hot as hell' zoetzure chilisaus
Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. 10 verschillende pepers heb ik getest, oplopend op de schaal van scoville. Shishito, Yellow pepper, Jalapeno, Spaanse peper, Madame Jeanette, Habanero, Rawit, Naga Jolokia, Trinidad Scorpion en Carolina reaper. In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Vijzel
Ingrediënten
- 6 teentjes knoflook
- 1 stronk gember
- 1 tomaat
- 2 kaffir limoenblaadjes
- 1 Madame Jeanette peper of een andere peper naar keuze
- 1 Naga Jolokia (ghost pepper) of een andere peper naar keuze
- 1 kop rietsuiker
- 1/2 kop Chinese rijstazijn
- 3 el Thaise vissaus
Instructies
- Pers 6 teentjes knoflook uit en doe ze in de vijzel (of voeg ze zonder persen toe aan de keukenmachine). Schil 3 stukjes gember van ± 1 cm.Snij een tomaat in grove stukjes.Snij van 2 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit en snij het blad in heel kleine stukjes.Snij een of een peper naar keuze Madame Jeanette peper en een Naga Jolokia (of andere pepers naar keuze) in grove stukjes.Rasp van een halve limoen de schil en knijp het sap eruit.Maak alle genoemde ingrediënten fijn in de vijzel (of de keukenmachine). Doe het mengsel daarna over in een steelpannetje.Verhit de steelpan en voeg 1 kop rietsuiker toe + een halve kop chinese rijstazijn + 3 eetlepels Thaise vissaus.Breng de saus aan de kook en laat het op een lage hittebron in 10 tot 15 minuten indikken.Schenk de saus in een jampot, sluit deze af en zet de pot 1 minuut op z'n kop. Als je de pot tot de rand gevuld hebt is de saus lang houdbaar.Tip 1: Wil je de heftige pepersmaak een beetje verdunnen? Voeg dan een extra kop water toe.Tip 2: Wil je de saus extra binden? Roer er een lepel allesbinder doorheen of week 2 blaadjes gelatine en roer deze erdoor.