Selecteer een pagina

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus.

 

Erg hete chilisaus met de heetste pepers ter wereld!
Erg hete chilisaus met de heetste pepers ter wereld!

'Hot as hell' zoetzure chilisaus

Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. 10 verschillende pepers heb ik getest, oplopend op de schaal van scoville. Shishito, Yellow pepper, Jalapeno, Spaanse peper, Madame Jeanette, Habanero, Rawit, Naga Jolokia, Trinidad Scorpion en Carolina reaper.
In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Aziatisch

Keukengerei

  • Vijzel

Ingrediënten
  

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 stronk gember
  • 1 tomaat
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 Madame Jeanette peper of een andere peper naar keuze
  • 1 Naga Jolokia (ghost pepper) of een andere peper naar keuze
  • 1 kop rietsuiker
  • 1/2 kop Chinese rijstazijn
  • 3 el Thaise vissaus

Instructies
 

  • Pers 6 teentjes knoflook uit en doe ze in de vijzel (of voeg ze zonder persen toe aan de keukenmachine).
    Schil 3 stukjes gember van ± 1 cm.
    Snij een tomaat in grove stukjes.
    Snij van 2 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit en snij het blad in heel kleine stukjes.
    Snij een of een peper naar keuze Madame Jeanette peper en een Naga Jolokia (of andere pepers naar keuze) in grove stukjes.
    Rasp van een halve limoen de schil en knijp het sap eruit.
    Maak alle genoemde ingrediënten fijn in de vijzel (of de keukenmachine). Doe het mengsel daarna over in een steelpannetje.
    Verhit de steelpan en voeg 1 kop rietsuiker toe + een halve kop chinese rijstazijn + 3 eetlepels Thaise vissaus.
    Breng de saus aan de kook en laat het op een lage hittebron in 10 tot 15 minuten indikken.
    Schenk de saus in een jampot, sluit deze af en zet de pot 1 minuut op z'n kop. Als je de pot tot de rand gevuld hebt is de saus lang houdbaar.
    Tip 1: Wil je de heftige pepersmaak een beetje verdunnen? Voeg dan een extra kop water toe.
    Tip 2: Wil je de saus extra binden? Roer er een lepel allesbinder doorheen of week 2 blaadjes gelatine en roer deze erdoor.

Video

Trefwoord Carolina reaper, Chilipeper, Chilisaus, Madame Jeanette, Zoetzuur
KokenKoken

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Vega Tortilla Wrap

De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

Ontbijttaco’s uit Californië

Ontbijttaco's uit Californië

Vegetarische Quesadillas van de BBQ

Op een warme dag heb ik meestal geen zin om in de keuken te staan. Vandaar deze keer een zomerse video met een superlekkere vegetarische quesadilla van de barbeque, gemarineerde aubergine met rozemarijn en gegrilde ananas. Snel klaar, je hoeft er niet de keuken voor in en perfect voor een dagje zonder vlees.

Mexicaanse Taco Bowl

Mexicaanse Taco Bowl Ingrediënten (4 pers.) Tortilla wraps 500 gr. rundergehakt 1 ui Knoflook 2 rode pepers 1 groene paprika Ijsbergsla Cherrytomaatjes Koriander 1 avocado Komijnzaad Paprikapoeder Chilipoeder Kaneel 1 blikje tomatenpuree Runderbouillon 1 blik...

KokenKoken

Extreem pittige chilisaus met Carolina Reaper