Selecteer een pagina

De beste deals voor Azië vind je hier

 

Booking.com

Japanse soufflé pancakes. Luchtige pannenkoekjes uit Japan.

 

Luchtige-Japanse-pancakes
Luchtige-Japanse-pancakes

Japanse soufflé pancakes

Er is een nieuwe rage op eetgebied uit Japan. Japanse soufflé pancakes. De fluffy pancakes veroveren langzaam de wereld en dat is te begrijpen. Ze zijn zo lekker licht en luchtig en nog makkelijk te maken ook. Ze worden gemaakt met opgeklopt eiwit waardoor een luchtig beslag ontstaat en op laag vuur gaar gestoomd onder een deksel.
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 40 gram suiker
  • 25 ml melk
  • 40 gram bloem
  • Zonnebloemolie
  • Roomboter
  • Poedersuiker
  • Honing

Instructies
 

  • Splits van 2 eieren het eiwit van de dooier. Doe het eiwit in een kom en de dooiers in een andere kom. Zorg ervoor dat in geen geval er eigeel bij het eiwit komt.
    Doe een theelepel citroensap bij het eiwit en klop het eiwit stijf met een mixer of een keukenmachine. Tijdens het mixen voeg je beetje voor beetje 40 gram suiker toe. Het eiwit is stijf genoeg als je met een spatel pieken kan vormen of als je de mengkom ondersteboven houdt het op z'n plaats zitten.
    Giet bij de eidooiers 25 ml melk en zeef er 40 gram zelfrijzend bakmeel boven. Klop het met een garde tot een egale massa.
    Schep voorzichtig het eigeel door het stijfgeklopte eiwit.
    Verhit een koekenpan en vet deze in met een druppel zonnebloemolie. Schep de helft van het beslag in de koekenpan. Leg het op één hoopje in het midden van de koekenpan. Schenk aan weerszijden een beetje water. Laat het op een lage temperatuur met de deksel op de pan 8 tot 10 minuten bakken.
    Keer de pannenkoek om en laat 'm nog 4 minuten aan de andere kant bakken.
    Herhaal dit met de andere helft van het beslag of zet tegelijkertijd een tweede koekenpan op.
    Leg de soufflé pannenkoek op een bord. Bestrooi 'm met poedersuiker, leg er een klontje roomboter op en knijp er een beetje honing over.

Video

Trefwoord Pannenkoeken, Souffle

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Maak zelf Atjar Tjampoer

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.

Japanse souffle pancakes