De beste deals voor Thailand vind je hier
Thai Beef Salad. Authentieke Thaise rundvleessalade.
Thai Beef Salad. Authentieke Thaise rundvleessalade.
Thaise rundvleessalade (Yum Nua) is misschien wel een van de meest bekende salades van Thailand. Gegrilde biefstukreepjes worden gemengd met komkommer, tomaat, sjalot, verse chili, knapperige peultjes, geurige munt en koriander, vissaus en limoensap. Met dit authentieke Thaise rundvleessalade recept proef je de volle smaak van authentieke Thaise salade.Deze heerlijke klassieke salade is eenvoudig samen te stellen. Het is een perfecte salade voor koolhydraatarme of glutenvrije diëten. Vervang de biefstuk voor gegrilde tofu als je een vegetarische variant wilt maken.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 200 gram peultjes
- 2 biefstukken of ossenhaas
- 2 el Thaise vissaus (Nam pla)
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 komkommer
- 6 trostomaatjes
- 3 bosuien
- 1 sjalot
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- 1 handje pinda's
Instructies
- Haal met een mesje de draden van de peultjes. Kook water en giet dit over de peultjes. Laat 3 minuten staan en giet dan af. De peultjes zijn nog knapperig maar niet helemaal rauw.Verwarm de oven op 50 grdaen.Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met zout en peper. Giet een scheutje sojasaus over de biefstukken en wrijf dit aan beide kanten erover. Maak een grillpan heel heet en bak de biefstukken kort aan beide kanten 2 minuten.Wikkel de biefstukken in een stuk aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Met de oven op 50 grdaen zullen de biefstukken warm blijven, maar niet verder garen.Doe 2 eetlepels vissaus en 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker in een kom. Rol een limoen onder je handen. Snij deze doormidden en knijp het sap met je handen in de kom. Snij 1 rode peper voor de helft doormidden en rol met je handen de zaadjes eruit. Snij 1 helft in kleine stukjes en voeg toe. Roer alles met een garde door elkaar tot een dressing.Schaaf met een kaasschaaf brede linten van de komkommer. Schaaf tot aan de zaadjes. Het middelste gedeelte met de zaadjes wordt niet gebruikt. Leg de komkommerlinten in een saladeschaal.Snij 6 trostomaten in plakjes. snij dunne ringen van een sjalot en snij dunne ringetjes van 3 bosuien. Voeg toe aan de komkommer. Haal de blaadjes van 2 takjes munt en voeg toe. Gooi de geblacheerde peultjes erbij.Snij dunne schuine plakjes van de biefstukken en gooi dit ook in de saladeschaal. Giet de dressing erover en meng alles met je handen door elkaar.Garneer de salade met een handje gehakte pinda's en blaadjes verse koriander. Eventueel kun je de overbleven rode peper in ringetjes snijden en ook als garnering gebruiken.Tip: Je kunt de peultjes heel goed vervangen voor taugé.