Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise groene curry met kip en aubergine

 

Thaise groene curry met kip en aubergine
Thai-green-chicken-curry-and-eggplant

Thaise groene curry

Na de feestdagen wil je in januari graag weer wat kilo's eraf hebben. Nu is het vaak niet zinvol om een crash-dieet te gaan volgen, want de kilo's die je dan afvalt zitten er in een mum van tijd weer aan. Tijdens mijn reizen in Azië viel het me op dat er maar weinig dikke mensen rondlopen. Ze zijn er wel, maar veel minder als in Europa. Dat zal dan toch met de eetgewoonten te maken hebben. Over het algemeen eten Aziaten drie maaltijden per dag. En dat zijn dan volledige maaltijden. Geen boterhammetje tussen de middag, maar een lekker roerbakgerecht of een noedelsoep. Tussendoortjes doen Aziaten over het algemeen niet aan, dus ze krijgen weinig overbodige suikers binnen.Ik wil dit jaar het Zuidoost Aziatisch dieet introduceren en ik start deze keer met een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
Keuken Thailand
Porties 4 personeen

Ingrediënten
  

Groene curry

  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • Cherrytomaatjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 volle el groene currypasta
  • 250 ml water
  • 2 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pandanrijst
  • 1 volle el maizena

Prik Nam Pla saus

  • 2 rawit pepers
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Groene curry

  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes. Snij 1 aubergine in de lengte in kwarten en snij deze kwarten in plakjes. Halveer een handje cherrytomaatjes. Sla het dikke gedeelte van een stengel citroengras beurs. Kneus 2 limoenblaadjes.
    Schep 1 volle eetlepel van de dikke room uit het blik kokosmelk en smelten in de wok. Voeg 1 volle eetlepel groene currypasta toe en laat fruiten in de kokosmelk. Voeg de gesneden kip, aubergine, citroengras en de 2 limoenblaadjes toe. Giet de rest van het blik kokosmelk erover, 250 ml water, 2 el vissaus, 1 el rietsuiker en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat de curry een half uur, met de deksel op de pan, op een lage hittebron gaar pruttelen.
    Kook in de tussentijd de rijst voor het benodigde aantal personen.
    Om de curry wat dikker te maken kun je 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water in een beker roeren en dat door de curry mengen.

Prik Nam Pla saus

  • Snij de 2 rawit pepers in dunnen ringetjes en doe in een kommetje. Voeg een scheutje vissaus, gembersiroop en limoensap toe en roer door elkaar.

Serveren

  • Serveer de groene curry in een grote kom of bowl met de rijst en saus ernaast in andere kommetjes.

Video