Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise groene curry met kip en aubergine

Thaise groene curry met kip en aubergine
Thai-green-chicken-curry-and-eggplant

Thaise groene curry

Na de feestdagen wil je in januari graag weer wat kilo's eraf hebben. Nu is het vaak niet zinvol om een crash-dieet te gaan volgen, want de kilo's die je dan afvalt zitten er in een mum van tijd weer aan. Tijdens mijn reizen in Azië viel het me op dat er maar weinig dikke mensen rondlopen. Ze zijn er wel, maar veel minder als in Europa. Dat zal dan toch met de eetgewoonten te maken hebben. Over het algemeen eten Aziaten drie maaltijden per dag. En dat zijn dan volledige maaltijden. Geen boterhammetje tussen de middag, maar een lekker roerbakgerecht of een noedelsoep. Tussendoortjes doen Aziaten over het algemeen niet aan, dus ze krijgen weinig overbodige suikers binnen.Ik wil dit jaar het Zuidoost Aziatisch dieet introduceren en ik start deze keer met een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
Keuken Thailand
Porties 4 personeen

Ingrediënten
  

Groene curry

  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • Cherrytomaatjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 volle el groene currypasta
  • 250 ml water
  • 2 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pandanrijst
  • 1 volle el maizena

Prik Nam Pla saus

  • 2 rawit pepers
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Groene curry

  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes. Snij 1 aubergine in de lengte in kwarten en snij deze kwarten in plakjes. Halveer een handje cherrytomaatjes. Sla het dikke gedeelte van een stengel citroengras beurs. Kneus 2 limoenblaadjes.
    Schep 1 volle eetlepel van de dikke room uit het blik kokosmelk en smelten in de wok. Voeg 1 volle eetlepel groene currypasta toe en laat fruiten in de kokosmelk. Voeg de gesneden kip, aubergine, citroengras en de 2 limoenblaadjes toe. Giet de rest van het blik kokosmelk erover, 250 ml water, 2 el vissaus, 1 el rietsuiker en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat de curry een half uur, met de deksel op de pan, op een lage hittebron gaar pruttelen.
    Kook in de tussentijd de rijst voor het benodigde aantal personen.
    Om de curry wat dikker te maken kun je 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water in een beker roeren en dat door de curry mengen.

Prik Nam Pla saus

  • Snij de 2 rawit pepers in dunnen ringetjes en doe in een kommetje. Voeg een scheutje vissaus, gembersiroop en limoensap toe en roer door elkaar.

Serveren

  • Serveer de groene curry in een grote kom of bowl met de rijst en saus ernaast in andere kommetjes.

Video

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Maak zelf Atjar Tjampoer

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.

‘Hot as Hell’ zoetzure chilisaus

Ik hou van de smaak van zoetzure chilisaus. Maar de chilisaus uit de supermarkt vind ik geen pit genoeg hebben. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar de juiste pepers voor mijn eigen versie van zoetzure chilisaus. In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en Naga Jolokia en onzettend lekkere en pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.

Thai Green Curry