Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise groene curry met kip en aubergine

Thaise groene curry met kip en aubergine
Thai-green-chicken-curry-and-eggplant

Thaise groene curry

Na de feestdagen wil je in januari graag weer wat kilo's eraf hebben. Nu is het vaak niet zinvol om een crash-dieet te gaan volgen, want de kilo's die je dan afvalt zitten er in een mum van tijd weer aan. Tijdens mijn reizen in Azië viel het me op dat er maar weinig dikke mensen rondlopen. Ze zijn er wel, maar veel minder als in Europa. Dat zal dan toch met de eetgewoonten te maken hebben. Over het algemeen eten Aziaten drie maaltijden per dag. En dat zijn dan volledige maaltijden. Geen boterhammetje tussen de middag, maar een lekker roerbakgerecht of een noedelsoep. Tussendoortjes doen Aziaten over het algemeen niet aan, dus ze krijgen weinig overbodige suikers binnen.Ik wil dit jaar het Zuidoost Aziatisch dieet introduceren en ik start deze keer met een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.
Keuken Thailand
Porties 4 personeen

Ingrediënten
  

Groene curry

  • 2 kipfilets
  • 1 aubergine
  • Cherrytomaatjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 volle el groene currypasta
  • 250 ml water
  • 2 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Pandanrijst
  • 1 volle el maizena

Prik Nam Pla saus

  • 2 rawit pepers
  • 1 el vissaus
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Instructies
 

Groene curry

  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes. Snij 1 aubergine in de lengte in kwarten en snij deze kwarten in plakjes. Halveer een handje cherrytomaatjes. Sla het dikke gedeelte van een stengel citroengras beurs. Kneus 2 limoenblaadjes.
    Schep 1 volle eetlepel van de dikke room uit het blik kokosmelk en smelten in de wok. Voeg 1 volle eetlepel groene currypasta toe en laat fruiten in de kokosmelk. Voeg de gesneden kip, aubergine, citroengras en de 2 limoenblaadjes toe. Giet de rest van het blik kokosmelk erover, 250 ml water, 2 el vissaus, 1 el rietsuiker en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje. Roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat de curry een half uur, met de deksel op de pan, op een lage hittebron gaar pruttelen.
    Kook in de tussentijd de rijst voor het benodigde aantal personen.
    Om de curry wat dikker te maken kun je 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water in een beker roeren en dat door de curry mengen.

Prik Nam Pla saus

  • Snij de 2 rawit pepers in dunnen ringetjes en doe in een kommetje. Voeg een scheutje vissaus, gembersiroop en limoensap toe en roer door elkaar.

Serveren

  • Serveer de groene curry in een grote kom of bowl met de rijst en saus ernaast in andere kommetjes.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thai Green Curry