Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

 

Kuku-Sabsi.-Persische-kruidenfrittata.
Kuku-Sabsi.-Persische-kruidenfrittata.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben. Een kuku (ook wel kookoo genoemd) is de Perziche variant van een omelet of frittata.
Kuku sabzi wordt in Iran in ieder geval op tafel gezet tijdens Noroez, het Perzische nieuwjaar dat op of rond 21 maart gevierd wordt. De frisse, groene kruiden staan tijdens dit lentefeest voor de wedergeboorte, terwijl eieren natuurlijk het symbool van vruchtbaarheid zijn.
Serveer de kuku sabzi met een schep Griekse yoghurt en je hebt een heerlijk kruidig vegetarisch lunchgerecht. Of presenteer de kuku sabzi in stukjes op een tafel vol met meze of tapas. Wat je ook doet, het is altijd lekker.
Keuken Persisch
Porties 6 personen

Keukengerei

  • 1 Springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 6 bosuien
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 kurkuma
  • Zout en peper
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gram witte kaas
  • 4 el bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 handje walnoten
  • 2 el cranberries

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Niet te heet, want olijfolie kan verbranden. Snij 6 bosuien in ringen en doe deze in de pan. Hak een bosje platte peterselie en voeg toe. Hak een bosje koriander en voeg toe. Voeg 2 theelepels kurkuma toe en roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet de hittebron uit.
  • Kluts 8 eieren met een garde in een kom. Voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt toe en verkruimel 200 gram witte kaas. Roer door de eieren. Voeg 4 eetlepels bloem en 3 theelepels bakpoeder toe en roer erdoor. Voeg vervolgens het kruidenmengsel uit de pan toe en roer erdoor. Breng op smaak met 1 tl zout en 1 tl peper. Knijp met je handen een handje walnoten fijn en voeg toe + 2 eetlepels cranberries.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie. Giet het ei-kruidenmengsel in de springvorm. Zet de springvorm 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Snij na bereiding een stuk af van de Kuku Sabsi en schep er een lepel Griekse yoghurt op.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Kip pilav met perzik en paprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!

KokenKoken

Rene's Vega Menu's. Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.