Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

 

Kuku-Sabsi.-Persische-kruidenfrittata.
Kuku-Sabsi.-Persische-kruidenfrittata.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben. Een kuku (ook wel kookoo genoemd) is de Perziche variant van een omelet of frittata.
Kuku sabzi wordt in Iran in ieder geval op tafel gezet tijdens Noroez, het Perzische nieuwjaar dat op of rond 21 maart gevierd wordt. De frisse, groene kruiden staan tijdens dit lentefeest voor de wedergeboorte, terwijl eieren natuurlijk het symbool van vruchtbaarheid zijn.
Serveer de kuku sabzi met een schep Griekse yoghurt en je hebt een heerlijk kruidig vegetarisch lunchgerecht. Of presenteer de kuku sabzi in stukjes op een tafel vol met meze of tapas. Wat je ook doet, het is altijd lekker.
Keuken Persisch
Porties 6 personen

Keukengerei

  • 1 Springvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 6 bosuien
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 kurkuma
  • Zout en peper
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 200 gram witte kaas
  • 4 el bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 handje walnoten
  • 2 el cranberries

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Niet te heet, want olijfolie kan verbranden. Snij 6 bosuien in ringen en doe deze in de pan. Hak een bosje platte peterselie en voeg toe. Hak een bosje koriander en voeg toe. Voeg 2 theelepels kurkuma toe en roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet de hittebron uit.
  • Kluts 8 eieren met een garde in een kom. Voeg 2 eetlepels Griekse yoghurt toe en verkruimel 200 gram witte kaas. Roer door de eieren. Voeg 4 eetlepels bloem en 3 theelepels bakpoeder toe en roer erdoor. Voeg vervolgens het kruidenmengsel uit de pan toe en roer erdoor. Breng op smaak met 1 tl zout en 1 tl peper. Knijp met je handen een handje walnoten fijn en voeg toe + 2 eetlepels cranberries.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie. Giet het ei-kruidenmengsel in de springvorm. Zet de springvorm 40 minuten in de oven op 180 graden.
  • Snij na bereiding een stuk af van de Kuku Sabsi en schep er een lepel Griekse yoghurt op.

Video

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip pilav met perzik en paprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!

KokenKoken

Rene's Vega Menu's. Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.