Selecteer een pagina
Booking.com

Kip pilav met perzik en puntpaprika

 

Kip-pilav-met-perzik-en-puntpaprika
Kip-pilav-met-perzik

Kip Pilav met perzik en puntpaprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!
Kip pilav is voor mij echt iets van vroeger. Wat ik in mijn eigen studententijd veel heb gegeten. Toen werd het zelfs wel eens gemaakt met smac. Je weet wel, van die ingeblikte ham. Wel budgetvriendelijk natuurlijk, maar geef mij maar kip pilav.
Van oorsprong komt pilav uit het Midden-Oosten. Het is daar een simpel bijgerecht gemaakt van rijst, peulvruchten en vlees. Hoe ik het in deze video maak heeft nog weinig te maken met de originle versie, maar lekker is het wel!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendijen
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik halve perziken
  • 1 zak puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Chilisaus b.v. Sriracha
  • Ketjap manis
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

Kip pilav met perzik en puntpaprika

  • Kook de basmatirijst voor het benodigde aantal personen. ± 100 gram p.p.
    Snij 500 gram kipdijfilet in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak in 10 minuten de kipdijfilet bruin en krokant.
    Giet na 10 minuten het meeste vet uit de wok, maar laat nog een beetje zitten.
    Snipper een ui en pers 2 teentjes knoflook uit en fruit deze in het overgebleven vet van de kip.
    Snij de puntpaprika's in ringen. Tip: om meer kleur te krijgen in je gerecht kun je rode én groene puntparika's gebruiken.
    Voeg een volle tl paprikapoeder, een halve tl kaneel en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe. Knijp boven de pan de ingeblikte tomaten fijn en roer erdoor. Voeg nu ook de puntpaprikaringen toe.
    Haal de perziken uit het blik en giet de siroop in de pan. Snij de perziken in partjes en roer erdoor.
    Voeg een 1 tl sriracha en een flinke scheut ketjap manis toe. Sriracha saus is vrij pittig. Ben je niet zo'n hete eter? Gebruik dan sweet chili saus.
    Laat het gercht nog een paar minuten pruttelen.

Serveren

  • Schep basmatirijst in een kom of een diep bord. Schep er een ruime hoeveelheid pilav bovenop. Garneer het gerecht met verse koriander of platte peterselie. Wil je het nog iets pittiger maken. Strooi er dan in ringen gesneden rode peper overheen.

Video

Trefwoord Eenpansgerecht, Kip, Perzik, Pilav
KokenKoken
KokenKoken

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees

Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees

Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Surinaamse prei ovenschotel

Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas. Hét streetfood van Buenos Aires.   Argentijnse empanadas Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas...

Chicken pilav and peach