Selecteer een pagina
Booking.com

Surinaamse spitskool stoofpot

 

Surinaamse spitskool stoofpot met Hindoestaanse masala

Surinaamse spitskool stoofpot met Hindoestaanse masala

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje. Én het is heel budgetvriendelijk. Voor € 2,58 per persoon zit je heerlijk te eten.

Ingrediënten
  

  • Zonneblloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper of Habanero
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Zwarte peper
  • 1 spitskool
  • 6 grote aardappels
  • 1 el kurkuma
  • Cherrytomaatjes

Instructies
 

Bereiden

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak er 500 gram rundergehakt rul in uit.
    Snipper 1 ui en hak een teentje knoflook fijn. Snij een spaanse peper (of habenero) in ringen. (Zaadjes en zaadlijsten er eventueel uitgehaald). Fruit mee met het gehakt. Voeg 1 el Hindoestaanse masala en 1 kippenbouillontablet toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak erboven.
    Was de spitskool. Snij hem in kwarten en dan het harde gedeelte (het hart) uit het midden eruit. Snij (of schaaf met een mandoline) de kwarten in heel dunne reepjes.
    Voeg de gesneden kool toe en roer alles goed om. Laat de stoofpot op een lage hittebron in een half uur gaar worden. Er hoeft geen vocht bij. De kool wordt in z'n eigen vocht gaargestoofd.
    Schil 6 grote aardappels en snij deze in parten. Breng de aardappels aan de kook met 1 eetlepel kurkuma. Laat de aardappelparten in 10 tot 15 minuten gaar worden.

Serveren

  • Doe een schep kurkuma aardappels in een kom of op een bord. Schep de spitskool stoofpot erbij. Garneer eventueel ringetjes rode peper en cherrytomaatjes.

Video

KokenKoken
KokenKoken