Selecteer een pagina

De beste deals voor het Caribisch gebied vind je hier

 

Booking.com

Surinaamse spitskool stoofpot

 

Surinaamse-spitskool-stoofpot met masala

Surinaamse-spitskool-stoofpot met masala

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje. Én het is heel budgetvriendelijk. Voor € 2,58 per persoon zit je heerlijk te eten.
Naar recept gaan Naar recept gaan

Ingrediënten
  

  • Zonneblloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper of Habanero
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Zwarte peper
  • 1 spitskool
  • 6 grote aardappels
  • 1 el kurkuma
  • Cherrytomaatjes

Instructies
 

Bereiden

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak er 500 gram rundergehakt rul in uit.
    Snipper 1 ui en hak een teentje knoflook fijn. Snij een spaanse peper (of habenero) in ringen. (Zaadjes en zaadlijsten er eventueel uitgehaald). Fruit mee met het gehakt. Voeg 1 el Hindoestaanse masala en 1 kippenbouillontablet toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak erboven.
    Was de spitskool. Snij hem in kwarten en dan het harde gedeelte (het hart) uit het midden eruit. Snij (of schaaf met een mandoline) de kwarten in heel dunne reepjes.
    Voeg de gesneden kool toe en roer alles goed om. Laat de stoofpot op een lage hittebron in een half uur gaar worden. Er hoeft geen vocht bij. De kool wordt in z'n eigen vocht gaargestoofd.
    Schil 6 grote aardappels en snij deze in parten. Breng de aardappels aan de kook met 1 eetlepel kurkuma. Laat de aardappelparten in 10 tot 15 minuten gaar worden.

Serveren

  • Doe een schep kurkuma aardappels in een kom of op een bord. Schep de spitskool stoofpot erbij. Garneer eventueel ringetjes rode peper en cherrytomaatjes.

Video

KokenKoken
KokenKoken

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees

Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Surinaamse prei ovenschotel

Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas. Hét streetfood van Buenos Aires.   Argentijnse empanadas Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas...

KokenKoken

Surinaamse spitskool stoof masala