Selecteer een pagina

De beste deals voor het Caribisch gebied vind je hier

 

Booking.com

Surinaamse spitskool stoofpot

 

Surinaamse-spitskool-stoofpot met masala

Surinaamse-spitskool-stoofpot met masala

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje. Én het is heel budgetvriendelijk. Voor € 2,58 per persoon zit je heerlijk te eten.

Ingrediënten
  

  • Zonneblloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spaanse peper of Habanero
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kippenbouillontablet
  • Zwarte peper
  • 1 spitskool
  • 6 grote aardappels
  • 1 el kurkuma
  • Cherrytomaatjes

Instructies
 

Bereiden

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak er 500 gram rundergehakt rul in uit.
    Snipper 1 ui en hak een teentje knoflook fijn. Snij een spaanse peper (of habenero) in ringen. (Zaadjes en zaadlijsten er eventueel uitgehaald). Fruit mee met het gehakt. Voeg 1 el Hindoestaanse masala en 1 kippenbouillontablet toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak erboven.
    Was de spitskool. Snij hem in kwarten en dan het harde gedeelte (het hart) uit het midden eruit. Snij (of schaaf met een mandoline) de kwarten in heel dunne reepjes.
    Voeg de gesneden kool toe en roer alles goed om. Laat de stoofpot op een lage hittebron in een half uur gaar worden. Er hoeft geen vocht bij. De kool wordt in z'n eigen vocht gaargestoofd.
    Schil 6 grote aardappels en snij deze in parten. Breng de aardappels aan de kook met 1 eetlepel kurkuma. Laat de aardappelparten in 10 tot 15 minuten gaar worden.

Serveren

  • Doe een schep kurkuma aardappels in een kom of op een bord. Schep de spitskool stoofpot erbij. Garneer eventueel ringetjes rode peper en cherrytomaatjes.

Video

KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Surinaamse prei ovenschotel

Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.

KokenKoken

Surinaamse spitskool stoof masala