Reisrecepten

Op onze verre reizen doe ik veel inspiratie op in de internationale keuken. In Amerika ontdekte ik een keuken die veel meer te bieden had dan hamburgers en hotdogs, in Costa Rica een ontbijt met rijst, zwarte bonen, ei en gebakken banaan en in Thailand leerde ik van een chef de originele chicken cashewnuts maken. Kortom, heel veel inspiratie uit alle windstreken. 

Amerikaans & Tex-Mex

Aziatische recept-ideeën

Inspiratie uit Marokko & het Midden-Oosten

Snel & Gezond

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Aziatische keuken

Bloemkoolcurry met Indiase kabeljauw

Bloemkoolcurry met Indiase kabeljauw

Oosters koken is niet zo omslachtig als je misschien denkt. Deze curry met inspiratie uit Zuid India zet je binnen een half uur op tafel. Probeer maar eens en laat je verrassen hoe snel je een pan met kruidige curry klaar hebt.

Lees meer
Snel gebakken rundvlees op Chinees-Indische wijze

Snel gebakken rundvlees op Chinees-Indische wijze

Snel gebakken rundvlees op Chinees-Indische wijze Ingrediënten (4 pers.)700 gr. mager rundvlees2 uien2 teentjes knoflook1 cm. gemberwortel1 rode peper1 groene paprika1 rode paprika2 wortelsKetjap A (of ketjap manis)Ketjap AsinShaoxing rijstwijn (of...

Lees meer
Hindoestaanse kip met sperciebonen

Hindoestaanse kip met sperciebonen

Met oerhollandse ingrediënten als sperciebonen en broccoli maak je in een handomdraai deze exotische maaltijd klaar. De invloeden uit de Surinaamse en Indiase keuken geven het gerecht een lekker en pittig accent. In het gerecht maak ik gebruik van een Madame-Jeannette peper maar je kunt ook een gewone rode peper gebruiken.

Lees meer
Curry van rundvlees en aubergine uit Thailand

Curry van rundvlees en aubergine uit Thailand

In Thailand wordt deze curry gemaakt met ‘eggplant’. Deze Thaise aubergine is het kleine, ronde zusje van de gewone aubergine. De grootte varieert van kwartelei tot golfbal-formaat en is meeste wit van kleur. Je komt ze wel eens tegen op de markt of in een Aziatische toko.

Lees meer
Lobster Rendang Curry

Lobster Rendang Curry

Rendang staat bekend als een kruidig rundvleesgerecht wat enkele uren langzaam gaar wordt gestoofd. Aan de kust in Indonesië heb ik een rendang leren kennen die met kreeft wordt klaargemaakt. Hoewel de bereidingswijze erg veel verschild met die van van mijn Beef Rendang, zet je met deze Lobster Rendang een bijzonder en smakelijk Indonesisch gerecht op tafel.

Lees meer
Gemarineerd Indonesisch buikspek (Perut Babi)

Gemarineerd Indonesisch buikspek (Perut Babi)

Bali is het enige Indonesische eiland waar veel gerechten met varkensvlees te vinden zijn. Heel bekend is Babi Panggang, wat op Bali heel anders smaakt dan bij onze afhaalchinees. Deze Perut Babi, het Indonesische buikspek, wordt ook veel gegeten. Het is een heerlijk mals stuk varkensvlees met een krokant korstje.

Lees meer
Beef Rendang (Indonesisch gestoofd rundvlees)

Beef Rendang (Indonesisch gestoofd rundvlees)

Er zijn duizenden recepten te vinden voor een rendang. Maar wat mij betreft gaat er geen enkele rendang boven de mijne. Een beetje geleerd tijdens kookcursussen in Indonesië, maar vooral geleerd door het gerecht vaak te proeven en vervolgens zelf te perfectioneren. 

Lees meer
Red Snapper in Balinese saus

Red Snapper in Balinese saus

In Aziatische landen staat er bij visgerechten vaak red snapper op het menu. Een lekkere stevige vis die zich bij uitstek leent om krokant te frituren en te combineren met een Aziatische saus. In Nederland vind je red snapper niet in de supermarkt. Bij gespecialiseerde viswinkels of op de markt kun je de vis vaak wel vinden. Een goed alternatief voor red snapper is roodbaars. Dat is bijna overal te koop.

Lees meer
Ikan Bali (pittige balinese vis)

Ikan Bali (pittige balinese vis)

Op het Indonesische eiland Nusa Lembongan kon je heerlijke visgerechten bestellen. Ik heb hier een variant van de bekende Ikan Bali (pittige Balinese vis) gegeten. Zittend in een restaurant met uitzicht over de azuurblauwe zee was dit gerecht precies waar ik aan toe was die dag. Het is ook een lekker eenvoudig en snel te maken visgerecht.

Lees meer
3 soorten Saté

3 soorten Saté

In Yokyakarta aten we op Malioboro Street diverse soorten Saté. Natuurlijk kennen we allemaal de Balinese kipsaté (saté ayam) en de varkenssate (saté babi). Maar Indonesië kent vele andere varianten. Met rundvlees, geit, garnalen, tonijn, tofu, noem maar op. Wij hebben op Bali vaak de tonijnsaté voorgeschoteld gekregen.

Lees meer

Midden-Oosterse keuken

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.