Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei
Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei
Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst en een gepocheerd eitje. Voor € 1,41 p.p. kun jij deze lekkere maaltijd op tafel zetten.Tip 1. Je kunt de boerenkool vervangen voor spinazie of rucola (lekker in de zomer).Tip 2. Ben je een grote eter. Kook er een paar aardappels bij. Dat geeft wat meer vulling.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 runderbraadworsten
- 1 ui
- 1 kippenbouillontablet
- 300 gram boerenkool
- 1 blik witte bonen 800 gram
- 4 eieren
- Natuurazijn
Instructies
Boerenkoolstoof
- Maak met een scherp mes in de lengte van 4 runderbraadworsten een snede. Haal de velletjes eraf en breek het vlees in stukjes.Verhit een hapjespan (of wok) en braad de stukjes worstvlees.Snipper en ui en fruit deze mee met het worstvlees. Kook 250 ml water en voeg dit toe, samen met 1 verkruimeld kippenbouillontablet. Breng aan de kook.Voeg een zak van 300 gr gesneden boerenkool toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven.Laat een blik witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de stoofpot. Roer door en laat het stoofgerecht nog 5 minuten zachtjes stoven.
Gepocheerd ei
- Breng een pan water met een scheutje natuurazijn aan de kook. Zodra het water kookt zet je de hittebron lager zodat er geen grote bellen naar boven komen.Tik een ei in een schaaltje, zorg dat de dooier heel blijft. Maak een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Door het draaien van het water blijft het ei bij elkaar en verspreid het zich niet door het water. Laat. het voor een zacht gekookt ei 3 minuten koken. (Voor een steviger ei ± 5 minuten).Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg het op een bord of kommetje.Herhaal dit met de andere eieren.
Serveren
- Schep de boerenkoolstoof in een kom of een diep bord. Leg een gepocheerd ei erop en snij de dooier een klein stukje open zodat het eigeel eruit kan lopen.
Video
Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.