Booking.com

Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei

Boerenkoolstoof
Boerenkoolstoof-met-witte-bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei

Boerenkoolstoof met witte bonen, runderbraadworst en gepocheerd ei

Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst en een gepocheerd eitje. Voor € 1,41 p.p. kun jij deze lekkere maaltijd op tafel zetten.
Tip 1. Je kunt de boerenkool vervangen voor spinazie of rucola (lekker in de zomer).
Tip 2. Ben je een grote eter. Kook er een paar aardappels bij. Dat geeft wat meer vulling.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 gram boerenkool
  • 1 blik witte bonen 800 gram
  • 4 eieren
  • Natuurazijn

Instructies
 

Boerenkoolstoof

  • Maak met een scherp mes in de lengte van 4 runderbraadworsten een snede. Haal de velletjes eraf en breek het vlees in stukjes.
    Verhit een hapjespan (of wok) en braad de stukjes worstvlees.
    Snipper en ui en fruit deze mee met het worstvlees. Kook 250 ml water en voeg dit toe, samen met 1 verkruimeld kippenbouillontablet. Breng aan de kook.
    Voeg een zak van 300 gr gesneden boerenkool toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven.
    Laat een blik witte bonen uitlekken en voeg deze toe aan de stoofpot. Roer door en laat het stoofgerecht nog 5 minuten zachtjes stoven.

Gepocheerd ei

  • Breng een pan water met een scheutje natuurazijn aan de kook. Zodra het water kookt zet je de hittebron lager zodat er geen grote bellen naar boven komen.
    Tik een ei in een schaaltje, zorg dat de dooier heel blijft. Maak een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Door het draaien van het water blijft het ei bij elkaar en verspreid het zich niet door het water. Laat. het voor een zacht gekookt ei 3 minuten koken. (Voor een steviger ei ± 5 minuten).
    Haal het ei met een schuimspaan uit het water en leg het op een bord of kommetje.
    Herhaal dit met de andere eieren.

Serveren

  • Schep de boerenkoolstoof in een kom of een diep bord. Leg een gepocheerd ei erop en snij de dooier een klein stukje open zodat het eigeel eruit kan lopen.

Video

Notities

Rene van der Linden van Rene in de keuken

Rene in de Keuken

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Rene in de keuken YouTube

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Aspergesoep van schillen

Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die perfect past bij het aspergeseizoen. Maar wist je dat je van de schillen van asperges ook een smaakvolle soep kunt maken? In dit recept ga ik je laten zien hoe je een verrukkelijke aspergesoep maakt met spekjes en bosui, waarbij je gebruik maakt van de schillen van de asperges.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier   3 makkelijke en heerlijke brunch recepten 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten Eggs in a basket4 (afbak)kaiserbroodjes4 plakjes ontbijtspek4 eieren1 zakje geraspte kaaszout en peperpeterselie...

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Hollandse Stoofpeertjes

In dit recept worden de peertjes gestoofd in glühwein en specerijen als kaneel en steranijs, zodat er een ‘winterse’ smaak ontstaat. Het is een oer-Hollands recept waarbij het gebruik van stoofvocht nog wel eens varieert, vroeger werd er ook wel eens bessensap of bessenjenever gebruikt.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Boerenkoolstoofpot met witte bonen verse worst en ei