Spaanse zeebaars met groenten uit de oven
Spaanse zeebaars met groenten uit de oven
Een recept uit Spanje voor een heerlijke zeebaars uit de oven in een saus van ui, knoflook, tomaten, vermouth en safraan met gebakken cherry tomaatjes en gekleurde paprika. En als je niet zo makkelijk aan zeebaars kunt komen, dan is dit gerecht ook heel goed te maken met kabeljauw of tilapiafilet.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram roomboter
- 1 theelepel saffraan
- 150 ml vermouth
- 1 citroen
- 4 zeebaarsfilets (of kabeljauw
- 3 paprika's
- 500 gram krieltjes
- 2 takjes cherry-trostomaten
- Dille
- Bladpeterselie
Instructies
- Snipper 2 rode uien en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de gesniipperde rode ui een paar minuten. Voeg de knoflook toe en laat meefruiten. Giet het blik tomatenblokjes erbij en laat het geheel 5 minuten op een lage hitebron sudderen. Laat een klont van 100 gram roomboter in de saus smelten en voeg 1 tl saffraan toe. Roer door en giet er een glas (150 ml) vermouth in, en neem zelf ook een glas 😉 Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan en breng op smaak met out en peper. Laat de saus nog een paar minuten pruttelen en haal daarna de pan van de hittebron.Verwarm de oven op 200 graden.Bestrooi de zeebaarsfilets aan beide kanten met zout, peper en een dun laagje bloem. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bakl de filets aan beide kanten snel bruin.Snij 3 paprika's in ringen en 500 gram krieltjes door de helft.Giet de helft van de saus in een grote ovenschaal. Verdeel de paprikaringen en kriletjes oer de saus. Snij de andere helft van de citroen in plakken en leg die ook in de ovenschaal. Leg de 4 visfilets op de saus en groenten en doe er 2 takjes cherry-trostomaten bij. Giet de rest van de saus erover.Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.Haal na de bereidingstijd de ovenschaal uit de oven. Controleer of de krieltjes gaat zijn en garneer met fijngehakte dille en blaadjes bladpeterselie.
Video
Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.
Vandaag voor het eerst de zeebaars uit de oven gemaakt.
Iedereen heel enthousiast!
Wat een heerlijk gerecht!
Dit gaan we vaker maken, een blijvertje!
Dus veel dank!