Selecteer een pagina

Butter Chicken Curry

 

Indiase Butter Chicken Curry
Indiase Butter Chicken Curry

Butter Chicken Curry

Butter Chicken curry, ook wel murgh makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Deze Indiase curry at ik voor het eerst toen in New Delhi was. Daarna is deze curry me altijd bijgebleven want, man man man, wat een smaakbom is dit. Je kunt de curry prima van tevoren maken en opnieuw opwarmen. Sterker nog, dat komt de smaken alleen maar ten goede. Serveer met basmati rijst, naan en wat schijfjes frisse komkommer.
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 Kipfilets
  • 1 Ui
  • Kerstomaatjes
  • Komkommer
  • Verse gember
  • Verse kurkuma optioneel
  • Griekse yoghurt
  • Knoflookpoeder
  • Komijnzaad
  • Garam Masala
  • Gemalen kurkuma
  • Chilivlokken
  • Madras kerrie
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Extra vergine olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Basmatirijst
  • Roomboter
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 blikje Kikkererwten
  • Kippenbouillon
  • Ongezouten cashewnoten
  • Rietsuiker
  • Naan

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij 3 kipfilets in plakjes. Meng de kip met een flinke opscheplepel Griekse yoghurt, 1 volle tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 2 tl garam masala, 1 tl zout en een scheut extra vergine olijfolie. Hak een stukje gember en kurkuma van ± 3 cm fijn en voeg toe aan de marinade. (De verse kurkuma is optioneel. Als het niet verkrijgbaar is, kun je het weglaten). Tip: gebruik voor de snijden van de kurkuma plastic handschoenen. Anders loop je een week met oranje handen. Roer er tot slot 1 tl gemalen kurkuma door.
    Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast, maar hoe langer hoe beter. Je kunt het ook een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast laten staan.

Bereiding

  • Verhit een laag zonnebloemolie van 1 cm in een hittebestendige pan. Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. ALs het gaat bruisen, is het heet genoeg. Bak de gemarineerde kip in gedeeltes in de hete olie. Laat de kip die gaar is uitdruipen op een stukje keukenpapier.
    Kook intussen in een andere pan de basmatirijst voor het benodigde aantal personen.
    Als alle kip gebakken is, giet je de olie af en zet de pan terug, maar nu op een lagere hittebron. Smelt 3 eetlepels roomboter in de pan en fruit hier een gesnipperde ui in voor 5 min. Hak 1 eetlepel verse gember en kurkuma fijn en voeg dit toe. Laat even meebakken. Voeg vervolgens 2 tl madras kerrie, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl komijnzaad, 1 tl chilivlokken en een mespuntje cayennepeper. Laat de specerijen even bakken zodat de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens een blik tomatenblokjes, 1 kippenbouillontablet en 1 kopje ongezouten cashewnoten toe. Roer het door elkaar.
    Pureer met een staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde saus. Voeg een blik kokosmelk en 1 eetlepel rietsuiker toe, breng het roerend aan de kook en zet de hittebron laag. Doe nu alle gebakken kip en een klein blikje uitgelekte kikkererwten in de pan en roer het door de saus. Voeg 3 volle eetlepels roomboter toe en laat het smelten in de saus.
    Rooster intussen een paar stukken naan, snij een komkommer in plakjes en een handvol kerstomaatjes in tweeën.

Serveren

  • Serveer de Butter Chicken Curry in een kom met de rijst apart ernaast. Leg er een stuk naan bij en de komkommer en tomaatjes.
    अपने भोजन का आनंद लें

Video

Notities

Trefwoord Basmati, Butter, Curry, India