Selecteer een pagina

Ingrediƫnten (2 pers.)

  • 1 of 2 stukken kabeljauw
  • Verstegen Kruidenmix voor vis
  • Witte tarwebloem
  • 1 ei
  • Volle melk
  • Griekse yoghurt
  • 1 augurk

Omdat ik kibbeling erg lekker vind, maar dat het in feite een ongezonde gefrituurde snack is, ben ik gaan nadenken over een recept wat het een stuk gezonder maakt. Het resultaat waar ik uiteindelijk toe ben gekomen is een lekker krokant product op basis van verse kabeljauw uit de oven, met een sausje van Griekse yoghurt. Het is gewoon powerfood geworden!

Bereiding

Ovenkibbeling

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Snij de kabeljauw in stukjes van ongeveer 3 cm. 
Doe een beker tarwebloem, een ei en 1 eetlepel kruidenmix voor vis in een kom, Roer met een garde door elkaar en giet er langzaam zoveel melk bij dat er een beslagje ontstaat. Het beslag is goed als het langzaam van je garde afdruipt.

Roer de stukjes vis door het beslag. Leg daarna de stukjes vis met 1 cm tussenruimte op een ingevette bakplaat. Zet de bakplaat met de stukjes vis 30 minuten in de oven.

De ovenkibbeling is goed als het de stukjes goudbruin en krokant zijn geworden. Als dat nog niet het geval is, zet dan de kibbeling nog 10 min. in de oven.

Kibbelingsaus

Doe 2 volle eetlepels griekse yoghurt in een kommetje. Voeg 1 fijngehakte augurk toe en 1 theelepel kruidenmix voor vis toe en roer door elkaar.

Serveren

Doe de ovenkibbeling en saus in een snackbakje. (Of een bordje als je dat niet hebt). Strooi er nog wat kruidenmix voor vis overheen en klaar is keer.

Het resultaat is een lekkere krokante vissnack, wat weliswaar niet heel erg op kibbeling lijkt, maar wel heel smakelijk is en een gezond alternatief is voor de gefrituurde versie.



Deel dit: