Selecteer een pagina

Ingrediƫnten (4 pers.)

  • 1 el milde olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 kopjes rode gedroogde linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkerwten (200 gr)
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • sap van een halve limoen
  • gehakte bieslook

Linzensoep kom je in het midden-oosten overal tegen, veel restaurants serveren het en is populair streetfood. Kommetjes warme soep gegarneerd met schijfjes citroen worden op straat volop in kraampjes en stalletjes verkocht.

Hier is een recept voor een supersnelle versie van linzensoep. Lekker en voedzaam als lunch bijvoorbeeld.

Bereiding:

Zet een waterkoker met 1 liter water aan.

Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 minuten aan.

Voeg de gehakte knoflook en komijn toe en bak dit nog een paar minuutjes mee.

Roer de gedroogde linzen erdoor, voeg de gepelde tomaten en bouillonblokjes en 1 liter gekookt water toe en breng aan de kook. Laat dit dan 20 minuten op laag vuur doorkoken.

Voeg na de 20 minuten koken het citroensap toe en kook dit nog 2 minuten mee. Maak met de staafmixer een glad geheel van de soep. 

Serveer er brood bij en strooi gehakte bieslook over de kom soep.



Deel dit: