Selecteer een pagina

Ingrediënten

  • Zelfrijzend bakmeel
  • Rietsuiker
  • Cacaopoeder
  • Melk
  • Zonnebloemolie

Stel, je hebt ’s middags zin in iets lekkers bij de thee en je hebt niets in huis. Of je krijgt onverwacht bezoek en je kunt ze niets aanbieden. Dan is hier een heel snel recept om binnen een paar minuten een lekkere cake in een mok te maken. Normaal gesproken moet een cake een uur in de oven staan, maar met dit eenvoudige receptje hoef je de cake maar 2 minuten in de magnetron te verwarmen. Als dat geen prima foodhack is….

Chocolade mug cake

Doe 4 el zelfrijzend bakmeel, 3 el rietsuiker, 2 el cacaopoeder, 3 el melk en 3 el zonnebloemolie in een mok. Roer alles met een vork door elkaar. Zorg dat je bodem ook goed meeneemt.

Zet de mok in de magnetron en bak de cake in 2 minuten op vol vermogen.

Haal de mok uit de magnetron en controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake goed. Klaar!

Stel, je hebt ’s middags zin in iets lekkers bij de thee en je hebt niets in huis. Of je krijgt onverwacht bezoek en je kunt ze niets aanbieden. Dan is hier een heel snel recept om binnen een paar minuten een lekkere cake in een mok te maken. Normaal gesproken moet een cake een uur in de oven staan, maar met dit eenvoudige receptje hoef je de cake maar 2 minuten in de magnetron te verwarmen. Als dat geen prima foodhack is….

Chocolade mug cake

Doe 4 el zelfrijzend bakmeel, 3 el rietsuiker, 2 el cacaopoeder, 3 el melk en 3 el zonnebloemolie in een mok. Roer alles met een vork door elkaar. Zorg dat je bodem ook goed meeneemt.

Zet de mok in de magnetron en bak de cake in 2 minuten op vol vermogen.

Haal de mok uit de magnetron en controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake goed. Klaar!

Ingrediënten

  • Zelfrijzend bakmeel
  • Rietsuiker
  • Cacaopoeder
  • Melk
  • Zonnebloemolie