Selecteer een pagina

Ingrediënten (2 pers.)

Mayonaise

    • Zonnebloemolie
    • Mosterd
    • Eieren
    • Citroen
    • Zout en peper
    •  

Slasaus

    • Alle ingrediënten voor de mayonaise +
    • Halfvolle yoghurt
    • Bieslook

Knoflooksaus

    • Knoflook
    • Bieslook
    • Peper

Whiskey Cocktailsaus

    • Alle ingrediënten voor de mayonaise +
    • Ketchup
    • Whiskey

Kerriesaus

    • Kerrie
    • Kurkuma
    • Chilivlokken

In deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker achterwege kunt laten. Aan de hand van de gemaakte mayonaise kun je dan weer allerlei sauzen maken zoals slasaus, knoflooksaus, whiskey-cocktailsaus en kerriesaus. 

Bereiding

Mayonaise

Doe 1 eetlepel mosterd en een hoge mengbeker. Knijp een halve citroen erboven uit. Voeg 1 tl zout, 1 tl witte peper en ei toe. Zet de staafmixer over het ei heen in de mengbeker. Vul de mengbeker voor de helft met zonnebloemolie. Zet de staafmixer aan en mix alles 4 seconden. terwijl je dit doet trek je langzaam de staafmixer omhoog. Als alles goed is gegaan is nu de mayonaise klaar.

Slasaus

Schep de helft van de gemaakte mayonaise uit de mengbeker. Giet diezelfde hoeveelheid aan halfvolle yoghurt erbij. Doe er een mespuntje zout bij en een handje fijngesneden bieslook. Mix het met de staafixer door elkaar. En klaar.

De slasaus kun je direct vanuit de mengbeker op je salade gieten.

Knoflooksaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met een uitgeperst teentje knoflook, een handje fijngesneden bieslook en wat versgemalen peper. Roer door elkaar. Klaar.

Whiskey Cocktailsaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met een gelijk deel ketchup. Doe er een dopje whiskey bij. Roer door elkaar. Klaar.

Kerriesaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met 1 tl kerrie, 1 tl kurkuma en een mespuntje chilivlokken. Roer door elkaar. Klaar.

In deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker achterwege kunt laten. Aan de hand van de gemaakte mayonaise kun je dan weer allerlei sauzen maken zoals slasaus, knoflooksaus, whiskey-cocktailsaus en kerriesaus. 

Bereiding

Mayonaise

Doe 1 eetlepel mosterd en een hoge mengbeker. Knijp een halve citroen erboven uit. Voeg 1 tl zout, 1 tl witte peper en ei toe. Zet de staafmixer over het ei heen in de mengbeker. Vul de mengbeker voor de helft met zonnebloemolie. Zet de staafmixer aan en mix alles 4 seconden. terwijl je dit doet trek je langzaam de staafmixer omhoog. Als alles goed is gegaan is nu de mayonaise klaar.

Slasaus

Schep de helft van de gemaakte mayonaise uit de mengbeker. Giet diezelfde hoeveelheid aan halfvolle yoghurt erbij. Doe er een mespuntje zout bij en een handje fijngesneden bieslook. Mix het met de staafixer door elkaar. En klaar.

De slasaus kun je direct vanuit de mengbeker op je salade gieten.

Knoflooksaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met een uitgeperst teentje knoflook, een handje fijngesneden bieslook en wat versgemalen peper. Roer door elkaar. Klaar.

Whiskey Cocktailsaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met een gelijk deel ketchup. Doe er een dopje whiskey bij. Roer door elkaar. Klaar.

Kerriesaus

Meng de helft van de gemaakte mayonaise met 1 tl kerrie, 1 tl kurkuma en een mespuntje chilivlokken. Roer door elkaar. Klaar.

Ingrediënten (2 pers.)

Mayonaise

    • Zonnebloemolie
    • Mosterd
    • Eieren
    • Citroen
    • Zout en peper
    •  

Slasaus

    • Alle ingrediënten voor de mayonaise +
    • Halfvolle yoghurt
    • Bieslook

Knoflooksaus

    • Knoflook
    • Bieslook
    • Peper

Whiskey Cocktailsaus

    • Alle ingrediënten voor de mayonaise +
    • Ketchup
    • Whiskey

Kerriesaus

    • Kerrie
    • Kurkuma
    • Chilivlokken