Selecteer een pagina

Ingrediƫnten (1 pers.)

      • 4 el. couscous
      • 2 el. kikkerwten
      • 3 cherrytomaten
      • 2 handjes roerbakgroenten
      • Basilicum
      • Kerrie
      • Bouillonpoeder
      • Sambal
      • Limoen

Ik besef heel goed dat er veel mensen zijn die geen uren de tijd hebben om in de keuken te staan. Mensen met een drukke baan, die bijvoorbeeld in de zorg werken. Juist die mensen, die zulk goed werk voor ons doen, moeten gezond blijven eten om door te kunnen blijven gaan.

Vandaar deze keer een supergezonde maaltijd die in een paar minuten klaar te maken is en makkelijk mee te nemen in een potje. Als lunch of avondeten is de pot met powerfood dan in een mum van tijd klaar, door er alleen wat gekookt water bij te gieten. Handig toch? Dus, voor alle mensen in zorg en andere vitale beroepen, deze is voor jullie. Superhealthy fastfood to go!

Voorbereiding

Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 4 eetlepels couscous, 2 flinke eetlepels kikkererwten, 3 doorgesneden cherrytomaten, 2 handjes roerbakgroenten, een paar blaadjes basilicum, 1 tl. kerrie, 1 Ć  2 volle tl. bouillonpoeder (afhankelijk van hoe zout je het wilt hebben), 1/2 tl. sambal (of harissa als je het een marokkaans tintje wilt geven),  en een klein schijfje limoen (of citroen).

Klaarmaken

Giet kokend heet water in de pot totdat het water net boven de kikkererwten staat (of 1 cm. boven de couscous). Laat de pot 5 minuten met de deksel erop staan. Schud na 5 minuten de pot goed door elkaar en haal de limoen eruit. Daarna kun je de maaltijd direct uit de pot eten of in een schaaltje overgieten.

Als je de maaltijd nou niet warm genoeg vind of de roerbakgroenten zijn nog niet gaar genoeg, dan kun je de pot nog 5 minuten extra in de magnetron zetten.

Deel dit: