Selecteer een pagina

Ingrediënten (1 pers.)

        • Pindakaas
        • Oestersaus
        • Honing
        • Sesamolie
        • Thaise rode currypasta
        • Limoen
        • Zwarte bonen
        • Pandan rijst
        • Puntpaprika
        • Bosui
        • Peen Juliënne
        • Rosbief
        • Rode peper
        • Verse koriander
  •  

Voor alle mensen met een drukke baan en toch een supergezonde en superlekkere lunch willen eten. Of voor diegenen die eens wat anders willen dan een bruine boterham met kaas. Hier is een idee voor Thais geïnspireerde maaltijdpot. Je stopt gewoon alle ingrediënten in een grote jampot, neemt ‘m mee naar je werk, 3 minuten verwarmen in de magnetron en klaar!

Voorbereiding

Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el oestersaus, 1 el honing, een paar druppels sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een flinke tl thaise rode currypasta. Roer met een vork tot een egale dressing.

Schep er vervolgens 4 el zwarte bonen en 4 el voorgekookte pandan rijst op, Daar doe je achtereenvolgens op: een handje in ringen gesneden puntpaprika, 1 in stukjes gesneden bosui, een handje peen juliënne, 2 plakjes rosbief, een halve rode peper in ringetjes, 1 el gehakte koriander en 2 el gehakte pinda’s.

Schroef de deksel er weer op en bewaar de pot zolang in de koelkast.

Klaarmaken

Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kommetje. Klaar!

Voor alle mensen met een drukke baan en toch een supergezonde en superlekkere lunch willen eten. Of voor diegenen die eens wat anders willen dan een bruine boterham met kaas. Hier is een idee voor Thais geïnspireerde maaltijdpot. Je stopt gewoon alle ingrediënten in een grote jampot, neemt ‘m mee naar je werk, 3 minuten verwarmen in de magnetron en klaar!

Voorbereiding

Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el oestersaus, 1 el honing, een paar druppels sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een flinke tl thaise rode currypasta. Roer met een vork tot een egale dressing.

Schep er vervolgens 4 el zwarte bonen en 4 el voorgekookte pandan rijst op, Daar doe je achtereenvolgens op: een handje in ringen gesneden puntpaprika, 1 in stukjes gesneden bosui, een handje peen juliënne, 2 plakjes rosbief, een halve rode peper in ringetjes, 1 el gehakte koriander en 2 el gehakte pinda’s.

Schroef de deksel er weer op en bewaar de pot zolang in de koelkast.

Klaarmaken

Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kommetje. Klaar!

Ingrediënten (1 pers.)

  • Pindakaas
  • Oestersaus
  • Honing
  • Sesamolie
  • Thaise rode currypasta
  • Limoen
  • Zwarte bonen
  • Pandan rijst
  • Puntpaprika
  • Bosui
  • Peen Juliënne
  • Rosbief
  • Rode peper
  • Verse koriander