Asian Chicken Stoof met patat of rijst
Asian Chicken Stoof
Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes en sesamzaadjes. Het is een smaakexplosie die z'n weerga niet kent. Overigens is dit stoofgerecht ook prima te serveren met witte rijst en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes erbij. Dan heb je een heerlijke Indische maaltijd.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Stoofpan
Ingrediënten
- 4 Kipdijfilets
- Zonnebloemolie
- Tarwebloem
- 1 Rode peper
- Knoflookpoeder
- Rietsuiker
- Kippenbouillon
- 1 Limoen
- Ketjap A
- Ketjap Asin
- Thaise Vissaus
- Sesamolie
- 1 Serehstengel
- Pindasaus
- Bosuien
- Sesamzaad
- Sambal Oelek
Instructies
Asian Chicken Stoof
- Bestrooi 4 kippendijen met zout en snijd deze in reepjes. Verhit in een stoofpan een laagje zonnebloemolie en bak de kipreepjes gaar en bruin.Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer door de kip. Hak 1 rode peper fijn en voeg toe. Vervolgens gaan er 2 theelepels knoflookpoeder, 1 eetlepel rietsuiker en 1 kippenbouillontablet door de stoof. Snij 1 limoen doormidden en knijp beide helften uit boven de pan.Roer er een half kopje ketjap A, 1 eetlepel ketjap asin, 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 theelepel sesamolie doorheen. Kneus een serehstengel en dompel deze onder in de saus.Breng het geheel aan de kook en laat het stoofgerecht op een lage hittebron in 4 uur zachtes gaar koken.Verwarm tegen het einde van de bereidingstijd een pannetje met pindasaus en bak patat of kook rijst. Kijk hier voor het recept om zelf de lekkerste patat te bakken.Snij 3 bosuien in ringetjes.
Serveren
- Schep de patat of rijst op een bord of in een kom. Doe er een schep kipstoof en een schep pindasaus op. Schep er een lepel sambal oelek bij. Bestrooi met de bosuiringetjes en sesamzaad.