Buttermilk Pancakes

 

American Buttermilk Pancakes
American Buttermilk Pancakes

Buttermilk Pancakes

In Amerika worden vaak pannenkoeken gegeten als ontbijt. En dan van die kleine luchtige pannenkoekjes die worden overgoten met een ruime hoeveelheid maple syrup. De pannenkoekjes worden meestal klaargemaakt met buttermilk. Oftewel karnemelk. Ik was zelf nooit zo'n grote fan van karnemelk, maar in dit recept geeft het de pannenkoekjes een lekkere frisse touch.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • Maismeel
  • Tarwebloem
  • Suiker
  • Bakpoeder
  • Zout

Instructies
 

  • Meng in een kom 1 kop maismeel, 1 kop bloem, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels bakpoeder en een mespunt zout met een garde door elkaar.
    Voeg 1 kop karnemelk, 1 ei en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Meng dit met een mixer 2 minuten.
    Het beslag moet makkelijk van je lepel af kunnen lopen, maar het moet niet vloeibaar zijn. Als je beslag te dik is, voeg je een scheut extra karnemelk toe en mix dit weer.
    Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Schenk 3 kleine beetjes van het beslag in de pan zodat er 3 kleine pannenkoekjes ontstaan ter grootte van ongeveer een flinke koffiemok.
    Haal uit de pan en bereid de rest van de pancakes op dezelfde manier.
    Schenk er maple syrup of schenkstroop over. Of geef dit apart erbij.

Video

Notities

Trefwoord Maple syrup, Ontbijt, Pancakes, Pannenkoeken