Selecteer een pagina

De beste deals voor Duitsland vind je hier

 

Booking.com

Flammkuchen

 

Flammkuchen de Duitse variant van de pizza

Flammkuchen de Duitse variant van de pizza

Flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Deze hartige taart wordt overal in Duitsland verkocht - van restaurants en cafés tot in biergartens. "Flammkuchen mit Speck" wordt als maaltijd geserveerd op een houten bord of als een "on the go" snack. Hoewel Flammkuchen een beetje op een dunne pizza lijkt is het toch wel heel iets anders.Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. In deze video gebruik ik kant-en-klaar deeg en kun je direct aan de slag om de Flammkuchen met je favoriete ingrediënten te beleggen. Ik maak 2 varianten. Eén met rauwe ham en jalapeño pepers en één met zalm, feta en rucola. Maar natuurlijk kun je zelf eindeloos variëren.
Keuken Duits
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Flammkuchendeeg (als je kant-en-klaar deeg gebruikt kun je deze stap overslaan)

  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • 1 zakje gist à 7 gram

Flammkuchen variant 1

  • Flammkuchendeeg kant-en-klaar b.v. Tante Fanny
  • Creme fraiche
  • Rauwe ham Schwarzwälder Schinken, Parma ham of serrano ham
  • Jalapeño plakjes
  • Geraspte emmertaler kaas of een andere smeltkaas

Flammkuchen variant 2

  • Flammkuchendeeg kant-en-klaar b.v. Tante Fanny
  • 1/2 rode ui
  • Feta kaas

Instructies
 

Flammkuchendeeg basisrecept (als je kant-en-klaar deeg gebruikt kun je deze stap overslaan)

  • Doe de bloem in een kom. Voeg een snufje zout toe en de gist en meng door elkaar. Giet dan het water er langzaam bij en voeg de olijfolie toe. Roer alles goed doorelkaar. Kneed het deeg dan met een mixer met deeghaken of met je hand goed door, zo’n 5 minuten.
    Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek, bij de verwarming bijvoorbeeld of in de oven op 35 graden. Kneed daarna het deeg nogmaals goed door en verdeel in 4 porties. Neem 1 portie en dek de rest weer af.
    Rol het bolletje flammkuchendeeg heel dun uit met een roller, dit moet dunner zijn als met een pizza. Leg het deeg op een bakplaat en voeg toppings naar keuze toe.

Flammkuchen variant 1

  • Verhit de barbeque of de oven zo warm mogelijk.
    Maak 2 bolletjes van het kant-en-klare flammkuchendeeg (of gebruik het basisrecept). Rol een bolletje deeg uit met een deegroller. Dit moet een stuk dunner zijn als met een pizza.
    Vet een BBQ grillpan in met een beetje olie (of verhit een pizzasteen) (of bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier). Leg 1 uitgerold flammkuchendeeg in de grillpan en besmeer het met creme fraiche. Leg er wat reepjes rauwe ham op. Verdeel er jalapeño plakjes over. Strooi er geraspte emmertaler over. Zet de grillpan met de flammkuchen op de barbeque met de klep dicht, en bak deze in 4 tot 5 minuten gaar.
    Snij de flammkuchen met een groot mes in 6 stukken.

Flammkuchen variant 2

  • Vet een BBQ grillpan in met een beetje olie (of verhit een pizzasteen) (of bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier). Leg 1 uitgerold flammkuchendeeg in de grillpan en besmeer het met creme fraiche. Leg er een in halve ringen gesneden 1/2 rode ui op. Snij een plakje gerookte zalm in reepjes en verdeel over de flammkuchen. Brokkel er een stukje feta kaas over. Zet de grillpan met de flammkuchen op de barbeque met de klep dicht, en bak deze in 4 tot 5 minuten gaar.
    Snij de flammkuchen met een groot mes in 6 stukken. Verdeel er een handje rucola over.
    Tip. Je kunt de gerookte zalm ook na bereiding toevoegen. Dan wordt het niet verhit en blijft het meer gerookte zalm.

Video

Trefwoord Barbeque, BBQ, Flammkuchen, Hartige taart, Pizza, Tarte Flambee

KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

KokenKoken

Flammkuchen uit Duitsland