Goulash met rundvlees en groene paprika

Goulash met groene paprika

Ingrediënten (4 pers.)

    • 700 gr. Sucadelappen (of riblappen)
    • 4 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • Takje rozemarijn
    • 2 takjes tijm
    • Halve citroen
    • 4 (groene) paprika’s
    • 1 groene peper (of Ja­la­pe­ño)
    • 1 pastinaak
    • 1 prei
    • 1 tl. karwijzaadjes
    • 2,5 el. mild paprikapoeder
    • 1 tl. gerookt paprikapoeder
    • 1 t. chilipoeder
    • 2 el. AH bakken en braden
    • Blikje tomatenpuree
    • 2 blokjes runderbouillon
    • Basmatirijst

Goulash met rundvlees en groene paprika

Op de markt had ik afgelopen week een grote zak met groene paprika’s en pepers gekocht. En welk gerecht is bekend door de grote hoeveelheid paprika’s die erin gebruikt worden? Hongaarse Goulash! Eigenlijk worden er rode paprika’s gebruikt in Goulash, maar omdat ik mijn paprika’s van de markt wilde opmaken heb ik het gerecht mijn eigen twist gegeven. Je kunt dus gerust rode paprika’s gebruiken als je dat liever wilt.

Bereiding:

Verhit de oven op 140 graden. Snijd de pastinaak in kleine blokjes. Hak 4 uien grof en snipper 2 teentjes knoflook. Snijd het rundvlees in dobbelstenen en bestrooi met bloem.

Verhit ongeveer 2 el. AH Vloei­baar bak en bra­den in een stoofpan en fruit de uien op een laag pitje tot ze glazig zien. Voeg 2,5 el. mild paprikapoeder, 1 tl. gerookt paprikapoeder en 1 tl. chilipoeder toe en roer door de uien. Laat het paprikapoeder niet verbranden want dan wordt het bitter.

Voeg het blikje tomatenpuree toe, vul het lege blikje met water en voeg toe aan het geheel. Door het water kun je de tomatenpuree wat beter losroeren. Voeg nog wat extra water toe als het nog te droog blijft. 

Kook een liter water in de waterkoker. Doe het in blokjes gesneden vlees in de pan, samen met de gesnipperde knoflook, pastinaak, 1 tl. karwijzaad en wat versgemalen zwarte peper. Knijp een halve citroen erboven uit en verkruimel 2 bouillonblokjes. Voeg het gekookte water uit de waterkoker toe aan het geheel en roer door elkaar.

Zet de braadpan in de voorverwarmde oven voor ± 3 uur. Snij intussen de 4 paprika’s in reepjes. Snij de achterkant van de 2 groene pepers. Rol de pepers tussen je handen om de meeste zaadjes eruit te krijgen en snij de pepers in ringetjes. Voeg de paprika en pepers een halfuur voor het einde van de bereidingstijd toe. Kook tevens de rijst een half uur voor het einde van de bereidingstijd.

Neem de pan uit de oven, proef en voeg eventueel nog water zout en versgemalen peper toe.

Serveren
Schep een opscheplepel rijst in een diep bord. Doe een royale schep goulash erbij en garneer eventueel met wat platte peterselie.