Goulashsoep zoals in Oostenrijk

Goulashsoep
Wat is er nou lekkerder dan na een stuk snowboarden of skieën, een dampende kom goulashsoep te bestellen in een Oostenrijkse Stübe. Maar wie niet op wintersport kan of niet gaat, kan net zo goed een pan vol met verwarmende goulashsoep thuis maken. Het is helemaal niet zo moeilijk en vele malen lekkerder dan uit een blik. Probeer het maar eens en wilt nooit meer anders.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 grote uien
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 300 gram runderlappen
- Cayennepeper
- Komijnpoeder (djinten)
- Majoraan (of marjolein)
- Tijm
- Pittig paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- Rode wijn
- 1,5 liter runderbouillon (van tablet)
- 2 aardappels
- Platte peterselie
- Zure room
- Kaiserbroodjes
Instructies
- Snipper 2 uien en snij een groene paprika in blokjes. Pers een teentje knoflook uit.Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en fruit hier de uien een paar minuten in. Voeg de gesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg vervolgens 1 uitgeperst teentje knoflook toe. Roer door elkaar.Voeg alle kruiden en specerijen toe: 1 afgestreken theelepel cayennepeper, 1 afgestreken theelepel komijnpoeder, 1 afgestreken theelepel majoraan, 1 afgestreken theelepel tijm en 1 volle eetlepel pittig paprikapoeder.Snij 300 gram runderlappen in kleine stukjes en bestrooi deze met een zout, peper en een eetlepel bloem. Kneed de bloem er een beetje door. (De bloem zorgt voor binding van de soep) Voeg het vlees toe aan de pan.Schenk er een glas rode wijn bij en 1,5 liter warme runderbouillon. Breng dit aan de kook en laat de soep 40 minuten op laag vuur sudderen.Schil in de tussentijd 3 aardappels en snij deze in kleine stukjes.Voeg na 40 minuten de aardappelstukjes toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven.
- Serveer de soep in een grote kom of diep bord. Schep een lepel zure room in het midden en garneer met blaadjes platte peterselie. Geef er een vers kaiserbroodje bij.