De mooiste accommodaties in het tropische Goa vind je hier
Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool
Indiase Traybake met Tandoori Bloemkool
Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens n de oven geroosterd. Traybakes zijn razend populair omdat ze lekker en heel makkelijk om te maken zijn. Je hebt maar weinig voorbereidingstijd nodig. Daarnaast doet je oven ook nog eens de rest van het werk! Door alle ingrediënten te mengen kunnen alle smaken in elkaar trekken, met een heerlijk resultaat.In deze Indiaas geïnspireerde traybake gebruik ik aardappelblokjes, bloemkool, rode peper en kikkererwten. Vervolgens worden de ingrediënten heerlijk gekruid met Tandoori Masala. Als vleesvervanger en voor een extra crunch gebruik ik walnoten die tevens worden meegeroosterd. Echt weer zo'n recept waarbij je het vlees echt niet zult missen.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- 1 Oven
Ingrediënten
- 6 à 7 aardappels
- 1 bloemkool
- 1 rode peper
- 2 handen walnoten
- 1 klein blikje kikkererwten
- 1 flinke scheut olijfolie extra vierge
- 1 volle eetlepel tandoori masala of Hindoestaanse masala
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden
- De aardappels hoeven niet geschild te worden maar boen ze met schil af onder stromend water.Was tevens de bloemkool onder stromend water.Snij de aardappels in blokjes en gooi ze op een bakplaat met bakpapier.Snij de bloemkool in z'n geheel in 4 dikke repen. Haal daarna met je handen de roosjes eraf en gooi ze bij de aardappels. Je kunt ook de stronk en de bladeren van de bloemkool gebruiken door ze in stukjes te snijden en op de bakplaat te gooien. Je hoeft dit niet weg te gooien.Snij een rode peper in ringetjes en voeg toe.Strooi er een paar handen met walnoten over.Voeg een klein blikje uitgelekte kikkererwten toe.Schenk in een kommetje een flinke scheut olijfolie extra vierge en roer hier een volle eetlepel tandoori masala door.Giet het tandoori mengsel over de bakplaat en meng het met je handen goed door. Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.Strooi zout naar smaak over de traybake.
- Zet de bakplaat 30 minuten in de oven (op 200 graden).Zet na 30 minuten de oven op grillstand en laat het dan nog 10 minuten grillen en een bruin korstje krijgen.
- Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel de traybake met knoflooksaus of chilisaus.