Selecteer een pagina

De mooiste accommodaties in het tropische Goa vind je hier

 

Booking.com

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

 

Indiase-Traybake-met-tandoori-bloemkool
Indiase-Traybake-met-tandoori-bloemkool

Indiase Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens n de oven geroosterd. Traybakes zijn razend populair omdat ze lekker en heel makkelijk om te maken zijn. Je hebt maar weinig voorbereidingstijd nodig. Daarnaast doet je oven ook nog eens de rest van het werk! Door alle ingrediënten te mengen kunnen alle smaken in elkaar trekken, met een heerlijk resultaat.
In deze Indiaas geïnspireerde traybake gebruik ik aardappelblokjes, bloemkool, rode peper en kikkererwten. Vervolgens worden de ingrediënten heerlijk gekruid met Tandoori Masala. Als vleesvervanger en voor een extra crunch gebruik ik walnoten die tevens worden meegeroosterd. Echt weer zo'n recept waarbij je het vlees echt niet zult missen.
Keuken Aziatisch, Indiaas
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 1 Oven

Ingrediënten
  

  • 6 à 7 aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 rode peper
  • 2 handen walnoten
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 flinke scheut olijfolie extra vierge
  • 1 volle eetlepel tandoori masala of Hindoestaanse masala

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • De aardappels hoeven niet geschild te worden maar boen ze met schil af onder stromend water.
    Was tevens de bloemkool onder stromend water.
    Snij de aardappels in blokjes en gooi ze op een bakplaat met bakpapier.
    Snij de bloemkool in z'n geheel in 4 dikke repen. Haal daarna met je handen de roosjes eraf en gooi ze bij de aardappels. Je kunt ook de stronk en de bladeren van de bloemkool gebruiken door ze in stukjes te snijden en op de bakplaat te gooien. Je hoeft dit niet weg te gooien.
    Snij een rode peper in ringetjes en voeg toe.
    Strooi er een paar handen met walnoten over.
    Voeg een klein blikje uitgelekte kikkererwten toe.
    Schenk in een kommetje een flinke scheut olijfolie extra vierge en roer hier een volle eetlepel tandoori masala door.
    Giet het tandoori mengsel over de bakplaat en meng het met je handen goed door. Verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.
    Strooi zout naar smaak over de traybake.
  • Zet de bakplaat 30 minuten in de oven (op 200 graden).
    Zet na 30 minuten de oven op grillstand en laat het dan nog 10 minuten grillen en een bruin korstje krijgen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel de traybake met knoflooksaus of chilisaus.

Video

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Indiase traybake met tandoori bloemkool, aardappel en walnoten