De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Chow-Mein-Noodles-streetfood
Chow-Mein-Noodles-Hong-Kong-Style

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo'n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo'n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.Het is heel makkelijk om te maken. Als je groenten zijn gesneden, de noedels gekookt en de roerbaksaus is gemaakt, dan gooi je het in een mum van tijd in elkaar. Eet het uit een kom met stokjes, gegarneerd met verse taugé, sesamzaadjes en crispy chili olie. Lekker hoor.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Aziatisch, Chinees, Hong Kong
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak woknoedels 250 gr
  • 250 gram tempeh
  • 2 bosuien
  • 2 (banaan) sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode peper
  • 250 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel hoisin saus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels (crispy) chiliolie
  • bieslook
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

Tempeh stukjes bakken

  • Snij het stuk tempeh eerst in centimeter dikke repen en daarna in kleinere langwerpige stukjes.
    Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de tempeh in 5 min. stukjes rondom goudbruin. Zorg dat je niet te lang bakt, want dan kan de tempeh bitter worden.
    Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Noedels koken

  • Kook 250 gram noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze daarna af onder stromend water.

Snijwerk

  • Snij 2 bosuien eerst in stukken van ± 5 cm en daarna de stukjes in reepjes.
    Snij 2 sjalotten in halve ringen.
    Plet 3 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en hak de teentjes fijn.
    Veeg 1 bakje kastagnechampignons schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
    Snij 1 rode peper in ringetjes.
    Tip: Voor een minder pittig resultaat, snij je het kapje af van de peper en rol de peper tussen je handen tot de zaadjes en zaadlijsten eruit komen. Deze zorgen met name voor de pittigheid.

De roerbaksaus

  • Roer 1 el sojasaus, 1 el hoisin saus, 1 el oestersaus, 1 klein scheutje sesamolie en 1 eetlepel rietsuiker door elkaar.

Roerbakken

  • Verhit 2 eetlepels (crispy) chiliolie in een wok op hoog vuur. Fruit de gesneden sjalotten, knoflook en rode peper hier een paar minuten in. Voeg de champignons toe en bak mee. Doe vervolgens de bosui in de wok en bak ze mee. Voeg de taugé toe, maar bewaar een beetje voor garnering. Roer de gebakken tempeh stukjes erdoor. Giet de roerbaksaus erin en roer goed door. Roer tot slot de gekookte noedels er door en warm nog even mee.

Serveren

  • Schep de noedels in kommen. Garneer met de achtergehouden taugé, verse bieslook, geroosterde sesamzaadjes en druip er wat crispy chiliolie over.

Video

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Thaise Drunken Noodles

Het gerecht Drunken Noodles is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus en ideaal streetfood. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Thaise Drunken Noodles

Het gerecht Drunken Noodles is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus en ideaal streetfood. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak.

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Chow Mein Noodles