De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Chow-Mein-Noodles-streetfood
Chow-Mein-Noodles-Hong-Kong-Style

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo'n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo'n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.Het is heel makkelijk om te maken. Als je groenten zijn gesneden, de noedels gekookt en de roerbaksaus is gemaakt, dan gooi je het in een mum van tijd in elkaar. Eet het uit een kom met stokjes, gegarneerd met verse taugé, sesamzaadjes en crispy chili olie. Lekker hoor.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Aziatisch, Chinees, Hong Kong
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak woknoedels 250 gr
  • 250 gram tempeh
  • 2 bosuien
  • 2 (banaan) sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode peper
  • 250 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel hoisin saus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels (crispy) chiliolie
  • bieslook
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

Tempeh stukjes bakken

  • Snij het stuk tempeh eerst in centimeter dikke repen en daarna in kleinere langwerpige stukjes.
    Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de tempeh in 5 min. stukjes rondom goudbruin. Zorg dat je niet te lang bakt, want dan kan de tempeh bitter worden.
    Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Noedels koken

  • Kook 250 gram noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze daarna af onder stromend water.

Snijwerk

  • Snij 2 bosuien eerst in stukken van ± 5 cm en daarna de stukjes in reepjes.
    Snij 2 sjalotten in halve ringen.
    Plet 3 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en hak de teentjes fijn.
    Veeg 1 bakje kastagnechampignons schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
    Snij 1 rode peper in ringetjes.
    Tip: Voor een minder pittig resultaat, snij je het kapje af van de peper en rol de peper tussen je handen tot de zaadjes en zaadlijsten eruit komen. Deze zorgen met name voor de pittigheid.

De roerbaksaus

  • Roer 1 el sojasaus, 1 el hoisin saus, 1 el oestersaus, 1 klein scheutje sesamolie en 1 eetlepel rietsuiker door elkaar.

Roerbakken

  • Verhit 2 eetlepels (crispy) chiliolie in een wok op hoog vuur. Fruit de gesneden sjalotten, knoflook en rode peper hier een paar minuten in. Voeg de champignons toe en bak mee. Doe vervolgens de bosui in de wok en bak ze mee. Voeg de taugé toe, maar bewaar een beetje voor garnering. Roer de gebakken tempeh stukjes erdoor. Giet de roerbaksaus erin en roer goed door. Roer tot slot de gekookte noedels er door en warm nog even mee.

Serveren

  • Schep de noedels in kommen. Garneer met de achtergehouden taugé, verse bieslook, geroosterde sesamzaadjes en druip er wat crispy chiliolie over.

Video

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Maleisische Kari Ayam Kapitan

De beste deals voor Indonesië vind je hier  Maleisische Kari Ayam Kapitan Maleisische Kari Ayam Kapitan Ayam kapitan, oftewel captain's curry: een behoorlijk pittig maar toch verfijnd Maleis gerecht, een toonbeeld van de complexe Maleise keuken! De Maleise...

Indonesische Ayam Blado. Pittige kip uit Sumatra.

Dit Ayam Blado recept met kip is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dendeng Blado met rundvlees. Het kipgerecht Ayam Blado is zeker zo lekker en een stuk sneller klaar. Dit zou je zelfs doordeweeks kunnen maken als je ’s avonds terug komt uit je werk.

Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.

Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten.

Thaise Drunken Noodles

Het gerecht Drunken Noodles is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus en ideaal streetfood. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak.

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Chow Mein Noodles