Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Chow-Mein-Noodles-streetfood
Chow-Mein-Noodles-Hong-Kong-Style

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo'n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo'n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.Het is heel makkelijk om te maken. Als je groenten zijn gesneden, de noedels gekookt en de roerbaksaus is gemaakt, dan gooi je het in een mum van tijd in elkaar. Eet het uit een kom met stokjes, gegarneerd met verse taugé, sesamzaadjes en crispy chili olie. Lekker hoor.
Keuken Aziatisch, Chinees, Hong Kong
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak woknoedels 250 gr
  • 250 gram tempeh
  • 2 bosuien
  • 2 (banaan) sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode peper
  • 250 gram taugé
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel hoisin saus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels (crispy) chiliolie
  • bieslook
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

Tempeh stukjes bakken

  • Snij het stuk tempeh eerst in centimeter dikke repen en daarna in kleinere langwerpige stukjes.
    Verhit een scheut zonnebloemolie en bak de tempeh in 5 min. stukjes rondom goudbruin. Zorg dat je niet te lang bakt, want dan kan de tempeh bitter worden.
    Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Noedels koken

  • Kook 250 gram noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze daarna af onder stromend water.

Snijwerk

  • Snij 2 bosuien eerst in stukken van ± 5 cm en daarna de stukjes in reepjes.
    Snij 2 sjalotten in halve ringen.
    Plet 3 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en hak de teentjes fijn.
    Veeg 1 bakje kastagnechampignons schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
    Snij 1 rode peper in ringetjes.
    Tip: Voor een minder pittig resultaat, snij je het kapje af van de peper en rol de peper tussen je handen tot de zaadjes en zaadlijsten eruit komen. Deze zorgen met name voor de pittigheid.

De roerbaksaus

  • Roer 1 el sojasaus, 1 el hoisin saus, 1 el oestersaus, 1 klein scheutje sesamolie en 1 eetlepel rietsuiker door elkaar.

Roerbakken

  • Verhit 2 eetlepels (crispy) chiliolie in een wok op hoog vuur. Fruit de gesneden sjalotten, knoflook en rode peper hier een paar minuten in. Voeg de champignons toe en bak mee. Doe vervolgens de bosui in de wok en bak ze mee. Voeg de taugé toe, maar bewaar een beetje voor garnering. Roer de gebakken tempeh stukjes erdoor. Giet de roerbaksaus erin en roer goed door. Roer tot slot de gekookte noedels er door en warm nog even mee.

Serveren

  • Schep de noedels in kommen. Garneer met de achtergehouden taugé, verse bieslook, geroosterde sesamzaadjes en druip er wat crispy chiliolie over.

Video

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

Zelf Lemon Curd maken.

Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is lekker ’s morgens in je bakkie yoghurt met muesli, over een bolletje schepijs, op een plakje cake, op een pannenkoek of dacht van een beschuitje met aardbeien en lemon curd?

Zelf limoncello maken op 2 manieren

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of anders gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië. Bij een slijterij en zijn diverse merken limoncello te koop, maar zelf limoncello maken is wel zo leuk.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Griekse Moussaka

Moussaka is echt zo’n typisch Grieks gerecht wat bomvol staat van de Mediterrane smaken en gevuld met aardappel, aubergine en een kruidige tomaten-gehaktsaus. Het resultaat van deze moussaka is echt voortreffelijk. En zo moeilijk is het niet, want als het eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar!

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Chow Mein Noodles