Selecteer een pagina

De mooiste accommodaties in het tropische Goa vind je hier

 

Booking.com

Pastinaak Linzen Curry

 

Pastinaak-Linzen-Curry Jamie Oliver
Pastinaak-Linzen-Curry Jamie Oliver

Pastinaak Linzen Curry

Ik ben op zoek naar vegetarische recepten die zó lekker zijn dat je als vleesliefhebber het vlees echt niet mist. En dat is met deze Pastinaak Linzen Curry weer erg goed gelukt. Een heerlijk kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten.
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Oven
  • Vergiet

Ingrediënten
  

  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 pastinaken
  • Zout
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chiivlokken
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 kop rode splitlinzen
  • 1 kop vermicelli
  • 1 bosje platte peterselie
  • Griekse yoghurt
  • Crispy chiliolie

Instructies
 

Pastinaak Linzen Curry

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak 1,5 liter groentebouillon van tabletten.
  • Schil 2 pastinaken en schaaf met een kaasschaaf dunne langwerpige plakken van de pastinaken. Blancheer de plakjes 30 seconden in de groentebouillon. Haal de plakken eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Bekleed 2 ovenbakplaten met bakpapier en verdeel daar de pastinaakplakken op. Bestrooi de plakken met zout. Zet de bakplaten 30 minuten in de oven.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok. Snipper een ui en fruit deze een paar minuten in de olijfolie. Schil de derde pastinaak en snij 'm in centimeter grote blokjes. Voeg de blokjes pastinaak toe aan de ui. Rasp een stukje gember van ± 1 cm en 2 teentjes knoflook. Bak de gember en knoflook mee. Voeg 1 tl komijnzaad, 1 tl chiivlokken en 1 el Hindoestaanse masala toe. Doe er een kop rode splitlinzen bij en 1 kop vermicelli.
    Giet de 1,5 liter groentebouillon (van het blacheren) erbij en roer alles door elkaar. Breng het aan de kook en zodra het kookt zet de hittebron lager en laat je de curry 20 minuten pruttelen.
  • Na 20 minuten hak je een bosje platte peterselie en roer er doorheen

Serveren

  • Schep de curry in een diep bord of kom. Schep er een lepel Griekse yoghurt op. Druip er wat Crispy chiliolie over. Steek de geroosterde pastinaak erin (zie foto). Garneer met blaadjes peterselie.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Pastinaak linzen curry uit India