Selecteer een pagina

De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise Chicken Khao Soi

Authentieke-Thaise-Chicken-Khao-Soi uit Noord Thailand
Thaise-Chicken-Khao-Soi

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd. Het gerecht wordt getopt met een typisch Thais ingrediënt: Mustard Greens, maar ook taugé, dungesneden sjalot, verse koriander, rawit peper en gefrituurde mie gaan er bovenop.
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pot Massaman curry pasta
  • 1 pot gele curry pasta
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 bosui
  • 1 pakje mustard greens toko
  • 1 sjalot
  • 1 rawit peper of Spaanse peper
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • 125 gram taugé
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

Chicken Khao Soi

  • Verhit in een wok 2 eetlepels van de creme (de bovenkant) uit een blik kokosmelk. Fruit in de kokosmelk 1 eetlepel Massaman curry pasta en 1 eetlepel gele curry pasta een paar minuten. Voeg daarna de rest van het blik kokosmelk toe. Breng de kokosmelk tot net aan het kookpunt.
  • Rol 2 limoenblaadjes op en snij ze in dunne reepjes. Voeg toe. Verkruimel 1 kippenbouillontablet in de curry. Voeg een scheut vissaus toe.
  • Snij 2 kipfilets in dunne plakjes en roer de plakjes door de curry. Laat de kip in 20 minuten gaar stoven.
  • Snij een bosui in dunne ringen.
    Laat de mustard greens uitlekken in een vergiet en snij het daarna in reepjes.
    Snij 1 sjalot in dunnen ringen.
    Snij 1 rawit peper in dunne ringetjes.
  • Kook noedels voor 4 personen volgens aan aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af onder stromend water.
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie. (Of een andere neutrale olie). Om te controleren of de olie heet genoeg is, kun je een chopstick in de olie steken. ALs er belletjes ontstaan aan de onderkant is de olie heet genoeg. Frituur een handje noedels in de hete olie. Dit duurt hooguit een minuut. Haal daarna de noedels uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de noedels met zout.

Serveren

  • Leg een portie gekookte noedels op de bodem van een diep bord bord of een kom. Schep er 2 opscheplepels van de chicken curry over. Garneer met reepjes mustard greens, ringetjes bosui, dungesneden sjalot, taugé, verse koriander, rawit peper en de gefrituurde noedels

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Thaise Chicken Khao Soi