De beste deals voor Mexico vind je hier
Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.
Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.
Deze bonenpasta, beter bekend als refried beans of frigoles refritos, is een echte Mexicaanse klassieker. Dit traditionele gerecht uit de Mexicaanse keuken is erg voedzaam, zit bomvol vezels en geeft een goedgevuld gevoel. Samen met de pikante smaak van ui, chilipoeder en komijn maken refried beans elk gerecht tot een echt Mexicaanse fiësta. In restaurants in Mexico is het een standaard bijgerecht wat echt overal geserveerd wordt. Het zit over nachos, het is verwerkt in taco's of het ligt als bijgerecht op je bord bij een lekker stukje gegrild vlees. ¡Salud!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- 1 staafmixer
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Zout en peper uit de molen
- 1 blik bruine bonen 800 ml
- 1 limoen
- 1 klein bosje koriander
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Snipper 1 ui. Fruit de ui 5 minuten in de olijfolie. Snipper 2 teentjes knoflook en voeg toe. Roer er 1 tl chilipoeder en 1 tl komijnpoeder door. Breng op smaak met zout en peper. Giet een blik bruine bonen van 800 ml (met het vocht) in de pan en roer erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 5 minuten op een lage hittebron pruttelen.
- Pureer de bonen met een staafmixer. Als je de puree een beetje grof wilt houden, pureer dan niet te lang. Knijp het sap van een halve limoen in de bonenpuree. Hak een klein bosje koriander fijn en roer erdoor. Als je niet zo van de specifieke smaak van koriander houdt, laat de bonenpuree dan nog even pruttelen. De smaak wordt dan verzacht.
- Giet de refried beans over een schaaltje of kom en server bij een Mexicaanse maaltijd.
- Tip. De refried beans zijn ook heel lekker bij 'gewoon' een stukje kipfilet en gebakken aardappeltjes.