De beste deals voor Mexico vind je hier
Zelf mais tortillas maken

Zelf Mais Tortillas maken
Echte Mexicaans tortilla’s zijn niet gemaakt van tarwebloem zoals je ze in Nederland in de supermarkt vind, maar van maismeel met een kleine toevoeging van tarwebloem. De Maya’s en Azteken gebruikten maismeel als belangrijkste voedsel. Om echte maistortilla’s te maken heb je maismeel nodig en in toko’s en soms ook in supermarkten is maismeel van het merk P.A.N. te koop Dit maismeel is gemaakt van voorgekookte witte mais en geeft dus volstrekt andere tortilla’s dan de tarwetortilla’s die we kant en klaar kunnen kopen. Om van het deeg tortilla's te maken kun je een tortillapers gebruiken. Die kun je kopen via deze link: https://partner.bol.com/click/click?p.....Of je gebruikt gewoon een ovenschaal waarmee je het deegballetje platdrukt. Hoe je de tortillas ook maakt, het is heel wat anders en veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt. En deze tortillas kun je dan weer gebruiken om tacos of salbudes van te maken.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- 1 tortilla pers
Ingredients
- 1 kop fijn maismeel b.v. P.A.N.
- 1/2 kop tarwebloem
- 1 tl zout
- Handwarm water
Instructions
- Meng 1 kop fijn maismeel met een 1/2 kop bloem en 1 tl zout. Schenk er een scheut handwarm water bij, roer het met je vingers eerst door elkaar en kneed het daarna tot een soepel deeg. Het deeg mag niet te droog zijn (zodat het uit elkaar valt) maar zeker niet te nat (zodat het plakkerig aanvoelt). Wanneer het deeg te droog is, voeg je een beetje extra water toe. Wanneer het deeg te nat is, voeg je een beetje extra maismeel toe.
- Verhit een (gietijzeren) koekenpan zonder olie of boter.
- Rol tussen je handen een balletje deeg ter grootte van een pingpongballetje. Bedek de tortilla pers met een ziplockzakje of een stukje folie. Leg het balletje deeg erop en druk hem iets aan. Leg er een ziplockzakje of stukje folie overheen. Pers het deegballetje tot een kleine tortilla.
- Als je geen tortilla pers hebt en ook niet van plan bent om deze aan te schaffen kun je ook een platte ovenschaal gebruiken.Leg een ziplockzakje of stukje folie op een werkvlak. Leg het balletje deeg erop en druk hem iets aan. Leg er een ziplockzakje of stukje folie overheen. Druk met een ovenschaal erop tot je een mooie ronde tortilla hebt.
- Bak de tortillas 1 minuut aan elke kant in de hete koekenpan. In de tussentijd kun je de andere tortillas voorbereiden. Bewaar de tortillas in een schaal met een schone theedoek erover.