Selecteer een pagina

De beste deals voor Duitsland vind je hier

 

Booking.com

Hähnchen in Riesling. Coq au Vin op z’n Duits.

 

Hähnchen-in-Riesling-Coq-au-Vin
Hähnchen-in-Riesling-Coq-au-Vin-uit-Duitsland

Hähnchen in Riesling

En nóg zo'n heerlijk gerecht wat ik in het Moesel-Rijn gebied in Duitsland heb ontdekt. Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze kip gestoofd met een groentenmix van ui, prei, wortel en champignons en natuurlijk een flinke scheut Riesling . Klaar in slechts een uur!
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks of 4 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 2 grote aardappels
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon van tablet
  • 350 ml Riesling of een andere zoete wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 4 all spice korrels piment
  • 1 kop rode splitlinzen
  • 4 el zure room

Instructies
 

  • Verhit in een grote stoofpan een scheutje zonnebloemolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Schroei de kippenpoten aan alle kanten dicht en laat ze goudbruin kleuren. Haal de kip daarna uit de pan en leg ze op een bord. Laat de hittebron aan staan.
    Snipper 2 uien en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in het braadvocht van de kip.
    Was een prei onder de kraan. Dit kun je eenvoudig doen door de prei in de lengte door te snijden, maar de steelaanzet laten zitten. Nu kun je makkelijk het water tussen de bladeren laten stromen. Snij de prei in ringen en voeg deze toe.
    Schrap of schil 2 wortels. Snij de wortels in kleine blokjes en voeg toe.
    Snij 2 grote ongeschilde gewassen aardappels in blokjes en doe in de pan erbij. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer door elkaar. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en roer goed door.
    Schenk er vervolgens 400 ml kippenbouillon (van tablet) bij + 350 ml Riesling (of een andere zoete wijn).
    Doe er 1 laurierblad, 4 takjes tijm en 4 all spice korrels (piment) bij. Breng de stoofpan aan de kook. Doe de kippenpoten weer terug in de pan en laat de stoofpot 15 minuten op een lage hittebron zachtjes pruttelen.
    Haal na 15 minuten de kip weer uit de pan en leg op het bord. Zet de hittebron hoger en laat de saus koken totdat deze voor 1/3 gereduceerd is.
    Voeg 1 kop rode splitlinzen toe. Laat de linzen 10 minuten meekoken.
    Snij 200 gram kastagnechampignons in kwarten en rasp een wortel. Voeg de champignons en wortel toe aan de stoofpot en laat het nog eens 10 minuten koken.
    Voeg een scheut extra water toe als de saus te dik dreigt te worden.
    Voeg 4 eetlepels zure room toe. Doe de kip terug in de pan en laat deze goed meewarmen.
    Schep de Hähnchen in Riesling in een diep bord en garneer met platte peterselie.
    Tip: Je kunt ook het vlees van de botten halen en alleen het kippenvlees terug in de pan doen. Op dez emanier krijg je geen botten in je stoofpot.
    Tip: Om te voorkomen dat je tijdens het eten op een all spice korrel zit te kauwen kun je deze in een thee-ei of een kruidenbuiltje doen.

Video

KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

KokenKoken

Duitse kip in Riesling