Selecteer een pagina

De beste deals voor Duitsland vind je hier

 

Booking.com

Hähnchen in Riesling. Coq au Vin op z’n Duits.

 

Hähnchen-in-Riesling-Coq-au-Vin
Hähnchen-in-Riesling-Coq-au-Vin-uit-Duitsland

Hähnchen in Riesling

En nóg zo'n heerlijk gerecht wat ik in het Moesel-Rijn gebied in Duitsland heb ontdekt. Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze kip gestoofd met een groentenmix van ui, prei, wortel en champignons en natuurlijk een flinke scheut Riesling . Klaar in slechts een uur!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks of 4 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 2 grote aardappels
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon van tablet
  • 350 ml Riesling of een andere zoete wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 4 all spice korrels piment
  • 1 kop rode splitlinzen
  • 4 el zure room

Instructies
 

  • Verhit in een grote stoofpan een scheutje zonnebloemolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Schroei de kippenpoten aan alle kanten dicht en laat ze goudbruin kleuren. Haal de kip daarna uit de pan en leg ze op een bord. Laat de hittebron aan staan.
    Snipper 2 uien en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in het braadvocht van de kip.
    Was een prei onder de kraan. Dit kun je eenvoudig doen door de prei in de lengte door te snijden, maar de steelaanzet laten zitten. Nu kun je makkelijk het water tussen de bladeren laten stromen. Snij de prei in ringen en voeg deze toe.
    Schrap of schil 2 wortels. Snij de wortels in kleine blokjes en voeg toe.
    Snij 2 grote ongeschilde gewassen aardappels in blokjes en doe in de pan erbij. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer door elkaar. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en roer goed door.
    Schenk er vervolgens 400 ml kippenbouillon (van tablet) bij + 350 ml Riesling (of een andere zoete wijn).
    Doe er 1 laurierblad, 4 takjes tijm en 4 all spice korrels (piment) bij. Breng de stoofpan aan de kook. Doe de kippenpoten weer terug in de pan en laat de stoofpot 15 minuten op een lage hittebron zachtjes pruttelen.
    Haal na 15 minuten de kip weer uit de pan en leg op het bord. Zet de hittebron hoger en laat de saus koken totdat deze voor 1/3 gereduceerd is.
    Voeg 1 kop rode splitlinzen toe. Laat de linzen 10 minuten meekoken.
    Snij 200 gram kastagnechampignons in kwarten en rasp een wortel. Voeg de champignons en wortel toe aan de stoofpot en laat het nog eens 10 minuten koken.
    Voeg een scheut extra water toe als de saus te dik dreigt te worden.
    Voeg 4 eetlepels zure room toe. Doe de kip terug in de pan en laat deze goed meewarmen.
    Schep de Hähnchen in Riesling in een diep bord en garneer met platte peterselie.
    Tip: Je kunt ook het vlees van de botten halen en alleen het kippenvlees terug in de pan doen. Op dez emanier krijg je geen botten in je stoofpot.
    Tip: Om te voorkomen dat je tijdens het eten op een all spice korrel zit te kauwen kun je deze in een thee-ei of een kruidenbuiltje doen.

Video

KokenKoken
KokenKoken

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

KokenKoken

Duitse kip in Riesling