Ontbijttaco’s uit Californië
Ontbijttaco's uit Californië
De eetcultuur in de Verenigde Staten, en met name in Californië, is enorm beïnvloed door de Mexicaanse keuken. Zo leerde ik tijdens een van onze reizen de ontbijttaco kennen. Een lekker pittig ontbijtgerechtje wat weer eens wat anders is dan het kaiserbroodje op zondagmorgen. Overigens is dit gerecht ook prima te serveren als lunch of diner.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 2 Verse worsten
- 4 Eieren
- 1 Ui
- Knoflook
- 1 Groene peper
- Radijsjes
- Verse koriander
- Gordita's (kleine tortilla's)
- Milde olijfolie
- Jalapeño pepers
Instructies
Bereiding
- Snij de worsten open en haal het worstvlees eruit. Verhit een koekenpan met een scheutje milde olijfolie op hoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak het bruin en gaar. Snipper in de tussentijd een ui, snij een teentje knoflook fijn en een groene peper in stukjes. Rol de peper tussen je handen om de zaadjes eruit te halen voor een minder pittige smaak. Haal het worstvlees uit de pan en fruit de ui in het achtergebleven vet. Voeg na een paar minuten de groene peper toe en breng op smaak met gemalen peper en zout. Bak als laatste de knoflook mee. Meng daarna het uimengsel door het worstvlees.Breek 4 eieren in een kom. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje milde olijfolie in de koekenpan en bak het ei tot het bijna gestold is, maar niet helemaal. Wanneer het ei bijna is gestold maak je er met een houten lepel kleine stukjes van.Verwarm de gordita's (kleine tortilla's) en snij voor de garnering 4 radijsjes in plakjes en hak een handje verse koriander fijn.
Serveren
- Zet de verwarmde gordita's rechtop in een mandje of bakje. Schep in iedere gordita een opscheplepel ei. Doe daar een opscheplepel van het borstmengsel bovenop. Garneer met schijfjes radijs, koriander en jalapeño pepers.