Selecteer een pagina
Booking.com

Churros met chocoladesaus

 

Spaanse-churros-met-chocolade
Churros-met-chocoladesaus

Churros met chocoladesaus

Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere chocoladesaus. Churros con Chocolate. Churros is niet alleen een lekker en zoet Spaans ontbijtje, maar wordt ook als tussendoortje gegeten. Maar de churrerías zijn ook altijd vol tijdens la merienda, een tussendoortje tussen lunch en diner zo om ongeveer om 18:00 uur
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • Kristalsuiker
  • Zout
  • 1 kop bloem
  • 3 eieren
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl kaneel
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom

Instructies
 

Het deeg maken

  • Giet 1 kop water in een pan en breng het aan de kook. Voeg 100 gram in stukjes gesneden roomboter toe. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe en een mespunt zout. Roer door elkaar en laat het net tegen de kook aan pruttelen.
    Roer er 1 kop bloem door tot er een egaal deeg ontstaat.
    Zet de hittebron uit en roer er 3 eieren door. Roer er 1 tegelijk door. Gebruik een garde om een mooi egaal deeg te verkrijgen.
    Doe al het deeg in een spuitzak met een brede spuitmond.

Churros bereiden

  • Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie tot 180 graden. Knijp stukjes deeg uit de spuitzak rechtstreeks in de hete olie. Ongeveer 6 à 7 tegelijk. Frituur tot de stukjes deeg goudbruin zien. Keer ze halverwege om in de olie.
    Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
    Als je veel porties hebt te maken kun je de churros warm houden in een voorverwarmde oven.
    Meng een half kopje kristalsuiker met 1 tl kaneel.
    Doe de churros in een kom, gooi de kaneelsuiker erbij en schud de churros om met de suiker. Wees wel voorzichtig dat je de churros niet beschadigd.

Chocoladesaus

  • Breek 200 gram pure chocolade in een steelpan. Giet er 250 ml slagroom bij en breng de pan net tegen de kook aan. Zet de hittebron uit en roer het tot een egale chocoladesaus.

Tip

  • Als de churros is afgekoeld kun je deze prima in 10 minuten oppeppen in de oven op 200 graden.

Video