Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Tortilla de patata con chorizo

 

Spaanse-tortilla-met-chorizo
Tortilla-de-patata y chorizo

Tortilla de patata con chorizo

Ik hou van Spanje en de Spaanse keuken. Verwar de Spaanse tortilla niet die uit de Mexicaanse keuken, dit is heel iets anders. De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten, warm of koud. Ik heb tortilla ook vaak als ontbijt geserveerd gekregen. Het is een soort frittata op basis van ei, maar dan met aardappel erin. Deze Spaanse tortilla is geeft een goede bodem en aan een klein stukje heb je wel genoeg. Qua inhoud kan je eindeloos variëren. In deze video voeg ik chorizo en courgette toe, maar voel je vrij om andere ingrediënten te gebruiken zoals serrano ham, paprika of champignons.
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 3 flinke aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 chorizoworst
  • 6 eieren
  • Zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • Olijfolie
  • 4 plakken cheddar (smeltkaas)
  • 1/2 courgette

Instructies
 

  • Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan. ± 3 cm.
    Schil 3 flinke aardappels. Snij deze in de lengte door de helft en de helften tot kwarten. Snij van de kwart aardappels dunne plakjes. Dep de aardappels droog met een stukje keukenpapier.
    Snij 1 grote ui in halve ringen.
    Bak de aardappels en ui 10 minuten in de hete olie.
    Snij een halve chorizo worst in kleine blokjes en bak deze nog 5 minuten mee met de aardappels en ui in de olie. Voor een vega tortilla kun je de chorizo ook weglaten.
    Breek intussen 6 eieren in een kom. Voeg zout, versgemalen peper, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl chilivlokken toe. Klop de eieren en specerijen met een garde goed door elkaar tot een egaal mengsel.
    Haal de aardappels, ui en chorizo met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en voeg toe aan het ei-mengsel
    Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet de helft van het ei-mengsel in de koekenpan. Leg er 4 plakjes cheddar smeltkaas op. Rasp een halve courgette. Verdeel de courgette-rasp over het ei.
    Giet de andere helft van het ei-mengsel erover.
    Zet de hittebron iets lager, leg de deksel op de koekenpan en laat de tortilla 5 minuten bakken.
    Controleer of na 5 minuten het ei al een klein beetje gestold is. Als het nog vloeibaar is, laat je het ei nog iets langer bakken.
    Leg een groot bord op de bovenkant van de koekenpan. Draai de koekenpan met het bord erop ondersteboven. Goed vasthouden! Haal de koekenpan weg en zet weer terug op het fornuis. Laat de tortilla vanaf het bord in de koekenpan glijden en laat deze kant nog eens 5 minuten bakken. De deksel hoeft niet meer op de pan.
    Draai de tortilla na 5 minuten bakken op een mooi bord. Serveer bij het ontbijt of geef stukjes tortilla bij de tapas hapjes.

Video

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Bouillon van botten

Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een echte superfood.

Spaanse aardappel tortilla met chorizo