Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Churros met chocoladesaus

 

Spaanse-churros-met-chocolade
Churros-met-chocoladesaus

Churros met chocoladesaus

Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere chocoladesaus. Churros con Chocolate. Churros is niet alleen een lekker en zoet Spaans ontbijtje, maar wordt ook als tussendoortje gegeten. Maar de churrerías zijn ook altijd vol tijdens la merienda, een tussendoortje tussen lunch en diner zo om ongeveer om 18:00 uur
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • Kristalsuiker
  • Zout
  • 1 kop bloem
  • 3 eieren
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl kaneel
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom

Instructies
 

Het deeg maken

  • Giet 1 kop water in een pan en breng het aan de kook. Voeg 100 gram in stukjes gesneden roomboter toe. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe en een mespunt zout. Roer door elkaar en laat het net tegen de kook aan pruttelen.
    Roer er 1 kop bloem door tot er een egaal deeg ontstaat.
    Zet de hittebron uit en roer er 3 eieren door. Roer er 1 tegelijk door. Gebruik een garde om een mooi egaal deeg te verkrijgen.
    Doe al het deeg in een spuitzak met een brede spuitmond.

Churros bereiden

  • Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie tot 180 graden. Knijp stukjes deeg uit de spuitzak rechtstreeks in de hete olie. Ongeveer 6 à 7 tegelijk. Frituur tot de stukjes deeg goudbruin zien. Keer ze halverwege om in de olie.
    Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
    Als je veel porties hebt te maken kun je de churros warm houden in een voorverwarmde oven.
    Meng een half kopje kristalsuiker met 1 tl kaneel.
    Doe de churros in een kom, gooi de kaneelsuiker erbij en schud de churros om met de suiker. Wees wel voorzichtig dat je de churros niet beschadigd.

Chocoladesaus

  • Breek 200 gram pure chocolade in een steelpan. Giet er 250 ml slagroom bij en breng de pan net tegen de kook aan. Zet de hittebron uit en roer het tot een egale chocoladesaus.

Tip

  • Als de churros is afgekoeld kun je deze prima in 10 minuten oppeppen in de oven op 200 graden.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Churros met chocoladesaus