Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Churros met chocoladesaus

 

Spaanse-churros-met-chocolade
Churros-met-chocoladesaus

Churros met chocoladesaus

Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere chocoladesaus. Churros con Chocolate. Churros is niet alleen een lekker en zoet Spaans ontbijtje, maar wordt ook als tussendoortje gegeten. Maar de churrerías zijn ook altijd vol tijdens la merienda, een tussendoortje tussen lunch en diner zo om ongeveer om 18:00 uur
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • Kristalsuiker
  • Zout
  • 1 kop bloem
  • 3 eieren
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl kaneel
  • 200 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom

Instructies
 

Het deeg maken

  • Giet 1 kop water in een pan en breng het aan de kook. Voeg 100 gram in stukjes gesneden roomboter toe. Voeg 2 eetlepels kristalsuiker toe en een mespunt zout. Roer door elkaar en laat het net tegen de kook aan pruttelen.
    Roer er 1 kop bloem door tot er een egaal deeg ontstaat.
    Zet de hittebron uit en roer er 3 eieren door. Roer er 1 tegelijk door. Gebruik een garde om een mooi egaal deeg te verkrijgen.
    Doe al het deeg in een spuitzak met een brede spuitmond.

Churros bereiden

  • Verhit een pan met een flinke laag zonnebloemolie tot 180 graden. Knijp stukjes deeg uit de spuitzak rechtstreeks in de hete olie. Ongeveer 6 à 7 tegelijk. Frituur tot de stukjes deeg goudbruin zien. Keer ze halverwege om in de olie.
    Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
    Als je veel porties hebt te maken kun je de churros warm houden in een voorverwarmde oven.
    Meng een half kopje kristalsuiker met 1 tl kaneel.
    Doe de churros in een kom, gooi de kaneelsuiker erbij en schud de churros om met de suiker. Wees wel voorzichtig dat je de churros niet beschadigd.

Chocoladesaus

  • Breek 200 gram pure chocolade in een steelpan. Giet er 250 ml slagroom bij en breng de pan net tegen de kook aan. Zet de hittebron uit en roer het tot een egale chocoladesaus.

Tip

  • Als de churros is afgekoeld kun je deze prima in 10 minuten oppeppen in de oven op 200 graden.

Video

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Bouillon van botten

Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een echte superfood.

Churros met chocoladesaus