De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen

 

Spaanse-pasta-met-chorizo-en-paddenstoelen
Spaanse-pasta-met-chorizo-en-paddenstoelen

Pasta de Navarra

Dit door de Spaanse keuken geïnspireerde pastagerecht is kinderlijk eenvoudig om te maken. Lekker met die krokante stukjes chorizo en de paddenstoelen die in het chorizo vet zijn gebakken. Een ideaal gerecht voor op de camping om als je thuis doordeweeks niet al te moeilijk wilt doen. Maak er een eenvoudige frisse salade en je bent klaar.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Spaans
Porties 4 personeen

Ingrediënten
  

  • Extra vergine olijfolie
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 1 chorizoworst
  • 1 bakje paddenstoelen of champignons
  • 1 vleestomaat of 2 grote tomaten
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 blik gezeefde tomaten of pomodori
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Baby romaine sla
  • 1 citroen

Instructies
 

Pasta de Navarra

  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook hier de benodigde hoeveelheid pasta in (± 100 gram per persoon) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet na de bereidingstijd de pasta af, spoel de pasta af onder de stromende kraan in een vergiet en roer er een scheutje extra vergine olijfolie door.
    Haal het vel van de chorizo en snij deze in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens door de helft.
    Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en bak hier de chorizostukjes. Zet de hittebron iets lager en laat de chorizo in 10 minuten rustig krokant bakken.
    Snij intussen een bakje paddenstoelen of champignons in grove stukken.
    Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
    Doe vervolgens de paddenstoelen in de pan een bak deze in het chorizovet.
    Snij een flinke vleestomaat of 2 grote tomaten in stukjes en voeg toe aan de paddenstoelen. Doe er 1 gedroogde chilipeper bij.
    Giet er een blik of pak gezeefde tomaten bij, roer door en breng het aan de kook met een theelepel zout en peper.
    Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Roer de helft van een pakje geraspte kaas door de saus en laat deze herin smelten.
    Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de chorizo stukjes over de pasta en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
    Leg er als garnering een paar plakjes citroen bij en strooi er een handje gehakte bladpeterselie over.

Eenvoudige salade

  • Snij een paar kropjes baby romaine slag in repen. Knijp met je handen citroenssap over de sla, maar zorg ervoor dat je de pitjes met je andere hand opvangt. Giet er een scheut extra vergine olijfolie over. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Video

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Maleisische Kari Ayam Kapitan

De beste deals voor Indonesië vind je hier  Maleisische Kari Ayam Kapitan Maleisische Kari Ayam Kapitan Ayam kapitan, oftewel captain's curry: een behoorlijk pittig maar toch verfijnd Maleis gerecht, een toonbeeld van de complexe Maleise keuken! De Maleise...

Indonesische Ayam Blado. Pittige kip uit Sumatra.

Dit Ayam Blado recept met kip is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dendeng Blado met rundvlees. Het kipgerecht Ayam Blado is zeker zo lekker en een stuk sneller klaar. Dit zou je zelfs doordeweeks kunnen maken als je ’s avonds terug komt uit je werk.

Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.

Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten.

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier   3 makkelijke en heerlijke brunch recepten 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten Eggs in a basket4 (afbak)kaiserbroodjes4 plakjes ontbijtspek4 eieren1 zakje geraspte kaaszout en peperpeterselie...

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Spaanse pasta met chorizo