De beste deals voor Spanje vind je hier
Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen

Pasta de Navarra
Dit door de Spaanse keuken geïnspireerde pastagerecht is kinderlijk eenvoudig om te maken. Lekker met die krokante stukjes chorizo en de paddenstoelen die in het chorizo vet zijn gebakken. Een ideaal gerecht voor op de camping om als je thuis doordeweeks niet al te moeilijk wilt doen. Maak er een eenvoudige frisse salade en je bent klaar.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- Extra vergine olijfolie
- 400 gram pasta naar keuze
- 1 chorizoworst
- 1 bakje paddenstoelen of champignons
- 1 vleestomaat of 2 grote tomaten
- 1 gedroogde chilipeper
- 1 blik gezeefde tomaten of pomodori
- 1 zakje geraspte kaas
- Baby romaine sla
- 1 citroen
Instructies
Pasta de Navarra
- Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook hier de benodigde hoeveelheid pasta in (± 100 gram per persoon) volgens de aanwijzingen op de verpakking.Giet na de bereidingstijd de pasta af, spoel de pasta af onder de stromende kraan in een vergiet en roer er een scheutje extra vergine olijfolie door.Haal het vel van de chorizo en snij deze in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens door de helft.Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en bak hier de chorizostukjes. Zet de hittebron iets lager en laat de chorizo in 10 minuten rustig krokant bakken.Snij intussen een bakje paddenstoelen of champignons in grove stukken.Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.Doe vervolgens de paddenstoelen in de pan een bak deze in het chorizovet.Snij een flinke vleestomaat of 2 grote tomaten in stukjes en voeg toe aan de paddenstoelen. Doe er 1 gedroogde chilipeper bij.Giet er een blik of pak gezeefde tomaten bij, roer door en breng het aan de kook met een theelepel zout en peper.Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.Roer de helft van een pakje geraspte kaas door de saus en laat deze herin smelten.Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de chorizo stukjes over de pasta en strooi de rest van de geraspte kaas erover.Leg er als garnering een paar plakjes citroen bij en strooi er een handje gehakte bladpeterselie over.
Eenvoudige salade
- Snij een paar kropjes baby romaine slag in repen. Knijp met je handen citroenssap over de sla, maar zorg ervoor dat je de pitjes met je andere hand opvangt. Giet er een scheut extra vergine olijfolie over. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.