Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen

 

Spaanse-pasta-met-chorizo-en-paddenstoelen
Spaanse-pasta-met-chorizo-en-paddenstoelen

Pasta de Navarra

Dit door de Spaanse keuken geïnspireerde pastagerecht is kinderlijk eenvoudig om te maken. Lekker met die krokante stukjes chorizo en de paddenstoelen die in het chorizo vet zijn gebakken. Een ideaal gerecht voor op de camping om als je thuis doordeweeks niet al te moeilijk wilt doen. Maak er een eenvoudige frisse salade en je bent klaar.
Keuken Spaans
Porties 4 personeen

Ingrediënten
  

  • Extra vergine olijfolie
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 1 chorizoworst
  • 1 bakje paddenstoelen of champignons
  • 1 vleestomaat of 2 grote tomaten
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 blik gezeefde tomaten of pomodori
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Baby romaine sla
  • 1 citroen

Instructies
 

Pasta de Navarra

  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook hier de benodigde hoeveelheid pasta in (± 100 gram per persoon) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet na de bereidingstijd de pasta af, spoel de pasta af onder de stromende kraan in een vergiet en roer er een scheutje extra vergine olijfolie door.
    Haal het vel van de chorizo en snij deze in dunne plakjes. Snij de plakjes vervolgens door de helft.
    Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en bak hier de chorizostukjes. Zet de hittebron iets lager en laat de chorizo in 10 minuten rustig krokant bakken.
    Snij intussen een bakje paddenstoelen of champignons in grove stukken.
    Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
    Doe vervolgens de paddenstoelen in de pan een bak deze in het chorizovet.
    Snij een flinke vleestomaat of 2 grote tomaten in stukjes en voeg toe aan de paddenstoelen. Doe er 1 gedroogde chilipeper bij.
    Giet er een blik of pak gezeefde tomaten bij, roer door en breng het aan de kook met een theelepel zout en peper.
    Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Roer de helft van een pakje geraspte kaas door de saus en laat deze herin smelten.
    Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de chorizo stukjes over de pasta en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
    Leg er als garnering een paar plakjes citroen bij en strooi er een handje gehakte bladpeterselie over.

Eenvoudige salade

  • Snij een paar kropjes baby romaine slag in repen. Knijp met je handen citroenssap over de sla, maar zorg ervoor dat je de pitjes met je andere hand opvangt. Giet er een scheut extra vergine olijfolie over. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Spaanse pasta met chorizo