De beste deals voor Spanje vind je hier
Tostada con Tomate y Jamon de Serrano

Tostada con Tomate y Jamon de Serrano
Bijna elke Spanjaard ontbijt met Tostado met tomatensalsa. Eigenlijk is het niets meer dan geroosterd brood met olijfolie, tomaat en vaak Serrano ham. Maar vergis je niet in de eenvoud ervan. Net als in de Italiaanse keuken verstaat men in Spanje de kunst om met weinig, maar zeer kwalitatieve producten iets lekkers op tafel te zetten. Dus koop een paar mooie rode rijpe tomaten, de beste olijfolie en Serranoham en ontbijt eens een keer als een Spanjaard.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 1 brood (b.v. Liefde & Passie brood van AH of chiabatta) Het brood hoeft niet vers te zijn.
- Extra Vergine olijfolie
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 sjalot (of een halve ui)
- 1 klein teentje knoflook
- 1 pakje Serrano ham
Instructies
- Maak een salsa door 2 rijpe tomaten, 1 sjalot en 1 teentje knoflook te pureren in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.Besprenkel enkele snedes brood met extra vergine olijfolie en strooi er eventueel een beetje zout op. Rooster het brood in de broodrooster of een droge koeken- of grillpan. Smeer de salsa op het geroosterde brood. Beleg met plakjes Serrano ham. Lekker met een salade van kerstomaatjes, basilicum en olijfolie.