Selecteer een pagina

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 porties kabeljauw
  • 1 bloemkool
  • Taugé
  • Uien
  • Knoflook
  • Rode peper
  • Koriander
  • Diepvries doperwten
  • Garam Masala
  • Kippenbouillon

Bloemkoolcurry met Indiase kabeljauw

Oosters koken is niet zo omslachtig als je misschien denkt. Deze curry met inspiratie uit Zuid India zet je binnen een half uur op tafel. Probeer maar eens en laat je verrassen hoe snel je een pan met kruidige curry klaar hebt.

Bereiding:

Zet een waterkoker met een halve liter water aan.

Bestrooi de stukken kabeljauw met zout en wrijf ze in met een eetlepel Patak’s Mild curry paste. Laat even op een bord intrekken.

Haal de bladeren van de bloemkool, was en snij de bloemkool in stukken. Je hoeft geen mooie roosjes eraf te snijden maar je snijdt de kool over de lengte in 2 cm dikke repen. De roosjes kan je daarna makkelijk van het hart losmaken. Snipper de uien, knoflook en rode peper. (Haal eventueel de zaadjes uit de peper voor een minder pittig resultaat).

Verhit een el. zonnebloemolie in een diepe wok en fruit de gesneden uien en rode peper voor 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten mee. Voeg een ruime eetlepel garam masala toe en verwarm mee tot het lekker gaat geuren. 

Voeg de gekookte halve liter toe en het bouillonblokje. Doe de bloemkoolroosjes erbij en breng het aan de kook. Laat het 15 min. koken.

Verhit intussen een el. zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukken kabeljauwfilet aan beide kanten gaar.

Voeg na 15 min. de diepvries-doperwten toe aan de bloemkoolcurry en laat nog 5 min. meesudderen. 

Roer in een koffiekopje 1 el. maizena met een scheutje water en voeg het toe aan de curry. Roer goed door en wacht tot de curry een beetje gebonden is. Als deze nog te waterig is dan roer je er nog wat maizena door. 

Aan het einde van de bereiding roer je de taugé erdoor. Deze hoeft niet mee te koken en mag knapperig blijven. 

Serveren
Schep in een diep bord 2 opscheplepels van de bloemkoolcurry. Leg een stuk kabeljauw in het midden en strooi er een hand gehakte koriander overheen. (als je van koriander houdt).

Serveer eventueel met gekookte basmati rijst,

 

Deel dit: