Selecteer een pagina

Paarse bloemkool met zoete aardappel en kipshoarma

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 bloemkool
  • 2 paarse zoete aardappels
  • 500 gr. kipshoarma
  • 1 zakje witte saus
  • Zonnebloemolie

 

Bij m’n moestuin in Maasland had ik onlangs van medetuinder SImon Poot een paarse bloemkool mee naar huis gekregen. Thuis heb ik er een supersnel gerecht van gemaakt met gebakken zoete aardappel en kipshoarma. De paarse bloemkool ziet er leuk uit op je bord en is iets zachter van smaak, maar ik weet dat deze paarse kool niet in de supermarkt te krijgen is. Dus je kunt voor dit snelle doordeweekse gerecht gerust een normale witte bloemkool gebruiken. 

Bereiding:

Vul de waterkoker maximaal en kook het water.
Verhit een koekenpan met 1 el. zonnebloemolie en bak de kipshoarma gaar en goudbruin.
Was de bloemkool, verdeel in roosjes en kook de roosjes 15 min. in een pan met het water uit de waterkoker. (Als de bloemkool iets minder beetgaar wilt hebben laat je de roosjes wat langer koken).
Schil de zoete aardappels en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit 2 el. zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de plakjes zoete aardappel aan beide kanten voor 10 min. 

Bereidt de witte saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel alles op een bord en serveer.