Selecteer een pagina

Pesto alla Genovese

Klassieke groene pesto

 

Klassieke groene pesto

Pesto alla Genovese

Pesto is typisch zo'n product waarbij je een wereld van verschil proeft tussen zelf gemaakte pesto en een potje uit de winkel. In deze video maak ik de klassieke groene pesto. Pesto alla genovese. Met verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijflolie. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is zo klaar. Er gaat een wereld voor je open als je dit hebt gemaakt.
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 8

Keukengerei

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 plant basilicum
  • Grana Padano
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout

Instructies
 

  • Haal de blaadjes van de basilicumplant en doe deze in de keukenmachine. Voeg vervolgens toe: een handje geraspte Grana Padano, 60 gram pijnboompitten, een geplet teentje knofloook, het sap van een halve citroen en een beetje zout.
    Zet de keukenmachine aan en voeg terwijl deze draait een scheut olijfolie toe. Kijk hoe de pesto er na een paar minuten uitziet en voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe om het smeuïger te maken.
    Schep het mengsel uit de keukenmachine in een leuk kommetje en klaar is je versgemaakte pesto.

Video

Notities


Trefwoord Basilicum, Italië, Parmezaanse kaas, Pesto