De beste deals voor Spanje vind je hier
Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar
Heerlijk om zo'n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla. De chorizo hoeft minder lang te bakken omdat ik plakjes gebruik en niet zo'n hele worst en ik doe er voorgekookte aardappelen uit het koelvak van de supermarkt in i.p.v. de aardappels te moeten schillen en koken. Dat scheelt een hoop werk en zo kun jij eerder deze heerlijke hartige tortilla op tafel zetten tijdens de zondagbrunch.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- ovenbestendige pan bv een gietijzeren koekenpan
Ingredients
- 1 scheutje olijfolie
- 1 pakje voorgesneden chorizo plakjes
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 1 zakje voorgekookte aardappelen
- 6 eieren
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 stukje kaas bv manchego
Instructions
- Verwarm de oven op 200 graden op grillstand.
- Verhit in een ovenbestendige (gietijzeren) koekenpan een scheutje olijfolie. Bedek de bodem van de pan met plakjes chorizo en bak deze een beetje uit. Snij 1 ui in halve ringen en voeg toe. Snij 1 puntpaprika in ringen en voeg toe. Snij iets meer dan de helft van een zakje voorgekookte aardappelen in stukjes en laat de stukjes aardappel ook even meebakken.
- Breek 6 eieren in een kom en kluts ze met een garde. Roer er 1 tl gerookt paprikapoeder en peper en zout door. Giet het ei-mengsel in de pan en druk het een beetje aan. Rasp een hoeveelheid kaas (naar smaak) over het ei of gebruik een zakje geraspte kaas. Laat het ei een aantal minuten zodat de onderkant stolt.
- Zet de pan vervolgens 10 minuten in de oven, die op 200 graden grillstand is voorverwarmt.
- Laat de tortilla een beetje afkoelen voordat je 'm aansnijdt.