Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

 

Snelle-Spaanse-aardappeltortilla-met-chorizo-snelklaar-muy-rapido
Spaanse-aardappeltortilla-met-chorizo-snelklaar

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo'n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla. De chorizo hoeft minder lang te bakken omdat ik plakjes gebruik en niet zo'n hele worst en ik doe er voorgekookte aardappelen uit het koelvak van de supermarkt in i.p.v. de aardappels te moeten schillen en koken. Dat scheelt een hoop werk en zo kun jij eerder deze heerlijke hartige tortilla op tafel zetten tijdens de zondagbrunch.
Keuken Spaans
Porties 6 personen

Keukengerei

  • ovenbestendige pan bv een gietijzeren koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 pakje voorgesneden chorizo plakjes
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • 1 zakje voorgekookte aardappelen
  • 6 eieren
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 stukje kaas bv manchego

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden op grillstand.
  • Verhit in een ovenbestendige (gietijzeren) koekenpan een scheutje olijfolie. Bedek de bodem van de pan met plakjes chorizo en bak deze een beetje uit. Snij 1 ui in halve ringen en voeg toe. Snij 1 puntpaprika in ringen en voeg toe. Snij iets meer dan de helft van een zakje voorgekookte aardappelen in stukjes en laat de stukjes aardappel ook even meebakken.
  • Breek 6 eieren in een kom en kluts ze met een garde. Roer er 1 tl gerookt paprikapoeder en peper en zout door. Giet het ei-mengsel in de pan en druk het een beetje aan. Rasp een hoeveelheid kaas (naar smaak) over het ei of gebruik een zakje geraspte kaas. Laat het ei een aantal minuten zodat de onderkant stolt.
  • Zet de pan vervolgens 10 minuten in de oven, die op 200 graden grillstand is voorverwarmt.
  • Laat de tortilla een beetje afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

Video

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

Zelf Lemon Curd maken.

Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is lekker ’s morgens in je bakkie yoghurt met muesli, over een bolletje schepijs, op een plakje cake, op een pannenkoek of dacht van een beschuitje met aardbeien en lemon curd?

Zelf limoncello maken op 2 manieren

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of anders gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië. Bij een slijterij en zijn diverse merken limoncello te koop, maar zelf limoncello maken is wel zo leuk.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Griekse Moussaka

Moussaka is echt zo’n typisch Grieks gerecht wat bomvol staat van de Mediterrane smaken en gevuld met aardappel, aubergine en een kruidige tomaten-gehaktsaus. Het resultaat van deze moussaka is echt voortreffelijk. En zo moeilijk is het niet, want als het eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar!

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

Zelf Lemon Curd maken.

Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is lekker ’s morgens in je bakkie yoghurt met muesli, over een bolletje schepijs, op een plakje cake, op een pannenkoek of dacht van een beschuitje met aardbeien en lemon curd?

Zelf limoncello maken op 2 manieren

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of anders gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië. Bij een slijterij en zijn diverse merken limoncello te koop, maar zelf limoncello maken is wel zo leuk.

Griekse Moussaka

Moussaka is echt zo’n typisch Grieks gerecht wat bomvol staat van de Mediterrane smaken en gevuld met aardappel, aubergine en een kruidige tomaten-gehaktsaus. Het resultaat van deze moussaka is echt voortreffelijk. En zo moeilijk is het niet, want als het eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar!

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tortilla snelkaar