De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier
Appelmoes zonder suiker en conserveringsmiddelen

Appelmoes zonder suiker
Om zelf appelmoes te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Alleen een paar kilo appels, en je kunt aan de slag. Ja echt, meer heb je niet nodig. Al die toevoegingen die fabrikanten in de potjes stoppen kun je achterwege laten. Want zeg nou eerlijk, waarom zou je een hoop suiker en conserveringsmiddelen nodig hebben? Beter is om puur natuur te eten, dat is wel zo lekker en gezond.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingredients
- 2 kilo zoete appels
- 1 tl kaneel
Instructions
Appelmoes zonder suiker
- Schil 2 kilo zoete appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in kleine stukjes. Verhit een pan en doe de appelstukjes erin. Zodra de appelstukjes beginnen te sissen zet je de hittebron iets lager en laat je de appels 10 minuten stoven.Stamp met een pureestamper de appelstukjes tot een grove appelmoes. Appelcompote.Wil je appelmoes met een fijnere structuur? Gebruik dan een staafmixer of gooi het in een blender.Giet de appelmoes in een lage schaal en laat het afkoelen. Als je warme appelmoes lekker vind, kun je het direct eten.Wil je een zoetere appelmoes die je bovendien langer kunt bewaren? Volg dan de instructies zoals hieronder beschreven:
Appelmoes mét suiker. Voor langere houdbaarheid.
- Suiker werkt als een conserveringsmiddel. Het zorgt ervoor dat je ingemaakte producten (zoals jam) langer kunt bewaren. Dat werkt ook bij appelmoes.Wanneer je de appelstukjes tot moes hebt gestampt, roer er dan 2 volle eetlepels suiker door. Laat de appelmoes nog 2 minuten pruttelen zodat de suiker opgenomen kan worden. Proef of je de appelmoes zoet genoeg vind. Zo niet, voeg dan nóg 2 eetlepels suiker toe.Giet de appelmoes in gesteriliseerde jampotten. Sluit af en zet de potten 1 minuut op z'n kop. Je kunt de appelmoes nu minstens 2 maanden op een koele plaats bewaren.