Selecteer een pagina

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier

 

Booking.com

Appelmoes zonder suiker en conserveringsmiddelen

 

Appelmoes zonder suiker en conserveringsmiddelen
Appelmoes zonder suiker en conserveringsmiddelen

Appelmoes zonder suiker

Om zelf appelmoes te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Alleen een paar kilo appels, en je kunt aan de slag. Ja echt, meer heb je niet nodig. Al die toevoegingen die fabrikanten in de potjes stoppen kun je achterwege laten. Want zeg nou eerlijk, waarom zou je een hoop suiker en conserveringsmiddelen nodig hebben? Beter is om puur natuur te eten, dat is wel zo lekker en gezond.
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo zoete appels
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

Appelmoes zonder suiker

  • Schil 2 kilo zoete appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in kleine stukjes. Verhit een pan en doe de appelstukjes erin. Zodra de appelstukjes beginnen te sissen zet je de hittebron iets lager en laat je de appels 10 minuten stoven.
    Stamp met een pureestamper de appelstukjes tot een grove appelmoes. Appelcompote.
    Wil je appelmoes met een fijnere structuur? Gebruik dan een staafmixer of gooi het in een blender.
    Giet de appelmoes in een lage schaal en laat het afkoelen. Als je warme appelmoes lekker vind, kun je het direct eten.
    Wil je een zoetere appelmoes die je bovendien langer kunt bewaren? Volg dan de instructies zoals hieronder beschreven:

Appelmoes mét suiker. Voor langere houdbaarheid.

  • Suiker werkt als een conserveringsmiddel. Het zorgt ervoor dat je ingemaakte producten (zoals jam) langer kunt bewaren. Dat werkt ook bij appelmoes.
    Wanneer je de appelstukjes tot moes hebt gestampt, roer er dan 2 volle eetlepels suiker door. Laat de appelmoes nog 2 minuten pruttelen zodat de suiker opgenomen kan worden. Proef of je de appelmoes zoet genoeg vind. Zo niet, voeg dan nóg 2 eetlepels suiker toe.
    Giet de appelmoes in gesteriliseerde jampotten. Sluit af en zet de potten 1 minuut op z'n kop. Je kunt de appelmoes nu minstens 2 maanden op een koele plaats bewaren.

Video

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Appelmoes zonder suiker